Arbetsterapeut till Hälso- och sjukvårdsenheten

Nu söker Vård- och omsorgsförvaltningen

Arbetsterapeut till Hälso- och sjukvårdsenheten

Referensnummer: 48/2019

Heby kommun är en småskalig kommun med bra läge i den expanderande Mälardalsregionen. Här finns bra boendemiljöer, ett rikt föreningsliv, vacker natur och chans till en rad olika fritidsupplevelser. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder, kön och ålder. Arbetsgivaren Heby kommun arbetar för mer hälsofrämjande arbetsplatser. Som ett led i kommunens utvecklingsarbete satsar vi på våra ledare, och alla kommunens chefer utbildas inom utvecklande ledarskap, UL.

Vår vision är Heby kommun – en växande landsbygdskommun med närhet, trygghet och livskvalitet

Nu finns chansen att arbeta i vår rehabgrupp som består av arbetsterapeuter och fysioterapeuter. Gruppen kännetecknas av sitt engagemang, sin kompetens och att arbeta med mycket glädje i vardagen. Vi har ett arbetssätt som är prestigelöst, ger möjlighet att arbeta nära varandra och dra lärdom av varandras erfarenheter och kompetenser. Arbetet hos oss är flexibelt och varierande. Du är tillsammans med kollegorna delaktig i den fortsatta utvecklingen av kommunens hemrehabilitering.

Vi finns i en gemensam hälso- och sjukvårdsorganisation och är samlade under en chef. Hela gruppen utgår från gemensamma lokaler i Heby. Vi fördelar arbetet över kommunen och ansvarar själva för upplägg och planering av arbetet.

Du träffar patienter i varierande åldersgrupper från 17 år och uppåt som har behov av rehabilitering inom kommunal hälso- och sjukvård och inom äldre- och funktionshinderomsorgen. Du besöker dem i deras hem, på vår korttidsenhet eller i särskilt boende.

Arbetsuppgifter
Du kommer bland annat arbeta med att göra individuella funktions- och aktivitetsbedömningar, utforma och genomföra rehabiliteringsinsatser samt förskriva medicintekniska hjälpmedel. Du kommer arbeta i team tillsammans sjuksköterska och omvårdnadspersonal samt med de chefer som finns i verksamheterna. Du kommer handleda och informera brukare, närstående och omvårdnadspersonal samt vara en resurs i det rehabiliterande arbetssättet inom verksamheten. Hjälpmedelshantering ingår som en del av arbetet.

Bakgrund
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut, gärna med erfarenhet av och ett genuint intresse för rehabiliteringsarbete i kommunens verksamheter och som har kunskap och erfarenhet av förskrivning av medicintekniska hjälpmedel. Du ska kunna arbeta självständigt och i team samt ha god samarbetsförmåga. Andra egenskaper vi gärna ser hos dig är att du är positiv, flexibel och serviceinriktad. Mycket stor vikt läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer
Krav på B-körkort.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder Dig
Arbetstid: 100%
Tillträde: enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag:20190505
Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar lämnas av
Jessie Nilsson, fysioterapeut/ samordnare Rehabgruppen, 0224-361 31
Irja Gudmundsson, Enhetschef Hälso- och sjukvård, 0224- 362 57
Lena Blideskog, Facklig företrädare Sveriges Arbetsterapeuter, 0224-361 31
Berit Eklöf, arbetsterapeut, 0224-361 31

Ansökan
Välkommen med din ansökan via e-post: information@heby.se, eller via brev: Heby kommun, Registrator, 744 88 Heby. Glöm inte att ange referensnumret.

Heby kommun sänder inte tillbaka ansökningshandlingar om inte den sökande själv begär det. Vi undanber oss all hjälp från rekryteringsfirmor och annonsförsäljare.