A box of kindness gör det möjligt för fler att prova på skridskor

Rinken bakom Heby Arena i Heby drivs av Heby AIF som när vädret tillåter spolar och underhåller en fin skridskois för alla skridskosugna. För att tillgängliggöra skridskoåkning för fler har föreningen nu också ställt ut en låda där alla som vill kan lämna urvuxna skridskor och hjälmar som sedan kan användas av någon annan.

– Idén kommer från konceptet Wall of kindness som bland annat finns i Uppsala. Det går ut på att du kan lämna och hämta vinterjackor från en offentligt uppställd vägg. Du som har en över lämnar en jacka och du som behöver hämtar en jacka. Vår nya låda har samma koncept. Om du har urvuxna skridskor hemma så får du jättegärna lämna dessa i lådan och göra det möjligt för någon annan att få testa på skridskoåkning och kanske få ett par egna skridskor. Vi vill helt enkelt tillgängliggöra sporten för fler, säger Tommy Olsson, ordförande i Heby AIF.

Lådan är placerad inne i båset intill rinken och under de två veckorna som lådan har varit på plats har tillgången varierat något. Nu stundar snart sportlov och Tommy hoppas att tillgången i lådan kommer att öka så att fler sportlovslediga kan prova på att åka skridskor.

– Vi vill ju verkligen uppmuntra till och tillgängliggöra idrott, allra helst för våra unga. Därför håller vi tummarna för att vintervädret håller i sig under sportlovet och att många passar på och kommer upp till rinken och provar på skridskor, säger Tommy Olsson.

Han slår också ett slag för de fina skidspåren som finns vid elljusspåret i Heby.
– Både skridskor och skidor är jättebra aktiviteter i dessa pandemitider. Inge Johansson och Mats Schön är två av våra eldsjälar som verkligen ser till att hålla våra skidspår i topptrim. Så passa på och ta en tur i spåren. Grillplatserna utmed spåret är också förberedda. Dock är skidstugan fortsatt stängd med anledning av pandemin, säger Tommy Olsson.

Tack för ett jättebra initiativ Heby AIF och för att ni ser till att det finns tillgång till härliga pandemianpassade aktiviteter!

Om du vill skänka skridskoutrustning är det bara att du lägger detta i lådan i båset bredvid rinken och om du behöver skridskor så kikar du i lådan om det finns något som passar dig eller ditt barn.