Aktuell statistik för Heby kommun gällande Corona covid-19, vecka 6

Corona covid-19Statistiken för vecka 6 visar att Heby kommun ligger still i antalet positiva fall av Corona, covid-19. Vi har alltså lika stort antal individer som har Corona, covid-19 vecka 6 som i vecka 5. 154 stycken. Antalet som gick och testades sig ökade med 1,6 procent under perioden och av de som gick och testade sig var det 5,3 procent som testades positivt.

På länsnivå finns en svagt uppåtgående trend av antalet fall per 100 000 invånare jämfört med föregående vecka. Störst ökning finns i Östhammar kommun men en ökning av fall sker även i  Uppsala kommun och avloppsmätningen i Uppsala Kommun visar på kraftigt ökade nivåer i båda inloppen. Testningen ökar i samtliga kommuner jämfört med veckan innan utom i Älvkarleby kommun. Heby, Knivsta och Tierp ligger samtliga nära 4% positivitet som brukar anses som ett kriterium för tillräcklig testning.

Nu fortsätter vi att följa de allmänna råden och de särskilda rekommendationerna för att hejda smittan. Glöm inte bort att testa dig vid minsta symtom!

Vill du läsa mer om den senaste statistiken i länet eller för hela Sverige så hittar du mer information via länkarna under Relaterat.

Relaterat