Färgstarkt och fantasifullt när MediaMix bjuder in till vernissage

Händer håller i jord

För första gången ställer deltagarna i MediaMix ut sina verk. Det bjuds på en härlig blandning av färgstarka tavlor, stämningsfulla målningar, hantverk och återbrukskonst.
- Det ska bli riktigt roligt att äntligen få visa vad vi gör, säger Sara Lindh som ställer ut både tavlor och stickat hantverk.

Det är verkligen en färgprakt som fångar ögat i den annars vitmålade konsthallen på Tegelbruksmuseet. Flera av deltagarna skapar konst av akrylfärg som blandas i vackra kombinationer. Verken slutförs med att ytan bränns för att tavlan ska få sin lite blanka och färgstarka yta.
- Det är roligt att göra de här tavlorna. Man kan hålla på tills man har fått fram ett mönster eller en figur som man gillar. Sedan bränner vi på dem så att de får sådan här lyster, säger Sara Lindh som tillsammans med kompisen Mats Klang skapar tavlor med hjälp av tekniken.

Inspiration från myter och legender

Mattias Aronsson skapar målningar med färgblyerts och akvarellpennor. Han inspireras av myter och legender och kommer bland annat att visa målningar med Fågel Fenix och drakar.
- Jag ställer ut med blandade känslor. Mitt skapande känns personligt samtidigt som det ändå ska bli spännande att visa upp lite av det jag gör, säger Mattias Aronsson.

Äntligen dags

MediaMix är en daglig verksamhet inom LSS med inriktning på konst, hantverk och media. Utställningen har gänget planerat för sedan 2020 men pandemin har gjort att den har flyttats fram. Nu är det äntligen dags och under några intensiva dagar har de förberett utställningen och vernissagen den 1 maj.
- Det är verkligen jätteroligt att vi äntligen får visa upp vad våra deltagare skapar och i en sådan här häftig miljö som Tegelbruksmuseet är också. Vi hälsar allt varmt välkomna, säger Morgana Wiksell och Bassam Al-Hakeem som är arbetshandledare på MediaMix.

Vernissagen är söndagen den 1 maj, klockan 12.00-16.00, på Tegelbruksmuseet i Heby. Därefter är utställningen öppen på lördagar och söndagar, klockan 12.00-16.00, fram till och med den 19 juni.

Mats Klang och Sara Lindh är två av konstnärerna som visar sina tavlor under utställningen på Tegelbruksmuséet.

Mats Klang och Sara Lindh visar sin konst under utställningen på Tegelbruksmuséet.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
27 april 2022
Sidan publicerad av:
Camilla Röjerås