Här kan du fira nationaldagen

Händer håller i jord

På nationaldagen den 6 juni anordnas firande i både Heby och Östervåla. I Heby blir det dessutom en medborgarceremoni för alla kommuninvånare som under året fått svenskt medborgarskap.

Klockan 11.00 startar firandet vid Västerlövsta hembygdsgård i Heby. Programmet inleds med en medborgarceremoni där kommunfullmäktiges ordförande Olof Nilsson (S) hälsar välkommen och delar ut diplom till våra invånare som under året fått svenskt medborgarskap.

Firandet fortsätter därefter med nationaldagstal av Marie Wilén (C), kommunalråd, och sedvanligt nationaldagsfirande med underhållning, tipspromenad och andra aktiviteter vid hembygdsgården i Heby.

Läs mer om firandet vid Västerlövsta hembygdsgård Länk till annan webbplats.

Nationaldagsfirande och Kulturdag vid Mårtsbogården

I Östervåla blir det nationaldagsfirande klockan 12.30. Därefter blir det Kulturdag med bland annat teatersällskapet Norabella, trädgårdsmarknad, bakning i bagarstugan, sagostund och tipspromenad för både barn och vuxna. Det blir också utdelning av Östervålapriset. Dagen avslutas klockan 16.00.

Läs mer om firandet vid Mårtsbogården Länk till annan webbplats.

Ordnar din förening eller ditt byalag ett nationaldagsfirande? Skicka information till webmaster@heby.se så lägger vi till även det här på sidan och i vår evenemangskalender Länk till annan webbplats..


Sidinformation

Senast uppdaterad:
1 juni 2022
Sidan publicerad av:
Camilla Röjerås