Konst tar plats - i Heby folkets park

Händer håller i jord

Nu tar konst plats i Heby folkets park inom ramen av ett projekt där Region Uppsala samarbetar med Uppsala konstnärsklubb. Utställningen invigs kl.17.00 torsdag 25 augusti.

I slutet av augusti tar konst plats i Heby Folkets park. Konst Tar Plats är ett projekt i samarbete med Uppsala Konstnärsklubb och Region Uppsala som initierades hösten 2018 av Katarina Sundkvist Zohari. 

Tanken med projektet är att hitta spännande platser i länet och nya sammanhang där det vanligtvis inte visas samtidskonst. Målet är att ge publiken fler möjligheter att att ta del av konst på mindre orter i länet, och att ge konstnärer fler platser att visa sin konst på. Konstnärlig projektledare 2022 är Amanda Selinder.

Läs mer om projektet här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Medverkande konstnärer

Anna Haglund, Tim Drougge, Naam Anomasiri, Sofie Stenberg och
Kristina Brandeus Kirkkopelto.

Invigning

Invigning av Konst tar plats sker i Heby Folkets Park kl. 17.00 den 25 augusti 2022. Konstnärerna är på plats och vi bjuder på snacks och alkoholfritt bubbel. Denna dag är utställningen öppen en timme längre, till kl. 19.00. Varmt välkomna!

Workshops

Under Konst Tar plats kommer konstnärer hålla olika workshops på plats i Heby Folkets park. Läs mer om det här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Konst tar plats är öppet torsdag – söndag vecka 34–35 mellan kl. 14.00–18.00 torsdag till fredag samt kl. 12.00–16.00 lördag till söndag. Heby Folkets parks café kommer hålla öppet samtidigt som utställningen har öppet.

Fredag 19 augusti invigs Åsa Cederqvists konstverk Gränslandet i Heby Folkets park. Läs mer om konstverket här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidinformation

Senast uppdaterad:
17 augusti 2022
Sidan publicerad av:
Charlotta Nord