Pedagoger från Harbo- och Granitens förskolor har besökt Italien.

Anna, Miranda och Cecilia från Harbo förskola i Palermo

Anna, Miranda och Cecilia från Harbo förskola i Palermo

Under våren har pedagoger från Harbo- och Granitens förskolor besökt Italien genom Erasmus.

Totalt är det sex pedagoger som rest till Italien för att få inspiration, nya lärdomar och nya upplevelser för sin pedagogiska verksamhet. Anna Östman Ahlberg, Miranda Gustafsson, Cecilia Rasmussen och Ann-Christin Jansson från Harbo förskola samt Annika Hillbom och Maria Karlsson från Granitens förskola.

Anna Östman Ahlberg, Miranda Gustafsson och Cecilia Rasmussen från Harbo förskola besökte Palermo medan Ann-Christin Jansson från Harbo förskola, Annika Hillbom och Maria Karlsson från Granitens förskola besökte Bologna. Båda grupperna har gått en utbildning som heter ”The best for preschool teachers” på sin resa.

Under utbildningen besökte pedagogerna förskolor med olika inriktningar och miljöer. En förskola i Bologna var en ren utomhusförskola och de hade fyra hektar mark att husera på. Utbildningen tog upp flera olika pedagogiker som Reggio Emilia, Montessorimetoder och utomhuspedagogik.

Alla deltagare har tagit med sig nya lärdomar och fått nya bekantskaper i andra deltagare i Europa. De ingick även i kursen att ta del av städernas många kulturella sevärdheter så det blev många steg och långa dagar men ett minne för livet säger deltagarna.

Ann-Christin, Annica och Maria från Harbo och Granitens förskolor i Bologna

Ann-Christin, Annica och Maria från Harbo och Granitens förskolor i Bologna

Sidinformation

Senast uppdaterad:
25 maj 2023
Sidan publicerad av:
Linda Ahlin