Välkommen att vara med när vi
övar två av våra Trygghetspunkter

Bild på den gröna flagga som symboliserar Trygghetspunkterna.

Håll utkik efter den gröna flaggan för Trygghetspunkt.

Vad händer om vi drabbas av en extraordinär händelse eller en kris? Var vänder du dig om du tillfälligt behöver hjälp med exempelvis el eller värme under en kris? Under nationella beredskapsveckan kan du vara med och öva genom att besöka två av våra Trygghetspunkter som kan aktiveras vid en kris.

När våra Trygghetspunkter aktiveras har det hänt något extraordinärt som drabbat många. I första hand är det hemberedskap som gäller där du under en vecka ska kunna klara dig på egen hand. Men ibland går inte det. Du kanske akut behöver kunna ladda din telefon eller laga enklare typ av mat. Du behöver kanske få information om vad som händer i kommunen. Då kan du söka dig till någon av våra Trygghetspunkter.

Vi övar Morgongåva och Tärnsjö

Våra Trygghetspunkter finns eller är under uppförande i samtliga tätorter. Under nationella beredskapsveckan (25 september- 1 oktober) kommer vi att starta upp Trygghetspunkterna i Morgongåva och i Tärnsjö. I Morgongåva finns Trygghetspunkten i källarvåningen på Rungårdens vård- och omsorgsboende och i Tärnsjö i markplan på Liljebackens vård- och omsorgsboende med ingång från baksidan.

Trygghet vid kris eller extraordinär händelse

På Trygghetspunkterna kan du få information från Heby kommun, region Uppsala och länsstyrelsen, få tillgång till el, göra enklare matlagning och få tillgång till toalett och dusch. De ska helt enkelt vara en trygghet vid kris, krig eller extraordinär händelse.
- Det är krisen eller händelsen som avgör vilka Trygghetspunkter som aktiveras. Vid större händelser kanske alla behöver öppnas men det kan ju också handla om mer lokala händelser och då öppnar vi den Trygghetspunkt som behövs, säger Marie Löfgren, beredskapssamordnare på Heby kommun.

Varmt välkommen att öva med oss

Du är varmt välkommen att vara med när vi övar under beredskapsveckan. På plats tillsammans med oss finns Frivilliga Resursgruppen (FRG) och SHE som är viktig samarbetspartners i arbetet med Trygghetspunkterna. Vi testar funktioner, bjuder på fika och svarar på frågor kring vårt krisberedskapsarbete.

Måndag 25 september, klockan 14.00-16.00

Trygghetspunkten, Rungårdens vård- och omsorgsboende
Ramsjövägen 10, Morgongåva (ingång till källarvåningen på baksidan)
Karta Länk till annan webbplats.

Onsdag 27 september, 14.00-16.00

Trygghetspunkten, Liljebackens vård- och omsorgsboende
Kvarngatan 4-6, Tärnsjö (ingång markplan på baksidan)
Karta Länk till annan webbplats.

Varmt välkommen!

 

 

Sidinformation

Senast uppdaterad:
20 september 2023
Sidan publicerad av:
Camilla Röjerås