Idrottens dag firades med musik, idrott och rörelse

Barn ur årskurs fyra på Heby skola instrueras i boxning av Morgongåva boxningsklubb

Barn ur årskurs fyra på Heby skola instrueras i boxning av Morgongåva boxningsklubb

Alla elever på Heby skola F-6 och Heby anpassad skola bjöds på en fartfylld och aktivitetstät dag när RF-SISU Uppland kom på besök för att fira Idrottens dag på Heby Arena.

Den 28 september firas Idrottens dag i hela Europa och naturligtvis också i Heby. Alla barn från Heby skola årskurs F-6 och Heby anpassad skola var inbjudna till en dag fylld med tillfällen att prova på olika idrotter.

Konsert och massor med aktivitet

Dagen startades med en konsert av artisten Pidde. P. Det blev en härlig start med sång, dans och mycket energi.

Sedan fanns möjlighet för alla barn att prova på en rad olika aktiviteter. Barnen följde ett schema och fick prova på fotboll, innebandy, gymnastik, boxning, basket, rörelsebana, yoga, dans, sportskytte, käpphäst, bordtennis, brottning och crossfit. Kort sagt ett späckat schema.

Stella Frandsen

Stella Frandsen, årskurs fyra Heby skola

Stella Frandsen som går i årskurs fyra på Heby skola testade boxning för första gången

- Det är kul men kanske inget jag vill fortsätta med säger Stella.

Kermith Fredriksson som är tränare och grundare för Morgongåva boxningsklubb som instruerade barnen i boxning tyckte att dagen var jättebra.

- Det är ett fantastiskt tillfälle att dels visa upp boxning och vår klubb men också att skapa glädje och samarbete hos barnen

Aleksander Muclari årskurs fyra på Heby skola

Aleksander Muclari årskurs fyra på Heby skola

Aleksander Muclari från årskurs fyra på Heby skola såg speciellt fram emot att testa just boxning men även bordtennis.

- Det är bra att få testa på olika saker då kanske man vill fortsätta med något säger han.

Mer rörelse i vardagen för barnen

På Heby skola F-6 och Heby anpassad skola har man skapat en rörelsegrupp. Representanterna i gruppen har arbetat tillsammans med RF-SISU för att skapa alla aktiviteter under dagen men det är ett ihållande samarbete som kommer att generera mer rörelse för barnen framöver.

- Barn ska tycka att rörelse är kul, det är viktigast. Därför är det så bra med en sådan här dag där man kan få testa på mycket olika saker säger Mathilda Fröjdlund som är lärare i årskurs tre på Heby skola och som ingår i rörelsegruppen på skolan.

- Vi träffade RS-SISU i våras och har startat ett samarbete med dem. De kan stödja oss i vårt arbete för att få eleverna att röra på sig mer. Det handlar mycket om att få in rörelse naturligt, till exempel när man går till matsalen säger Charlotta Silverhult, som ingår i rörelsegruppen och är biträdande rektor på Heby skola F-6

Mathilda Fröjdlund och Charlotta Silverhult

Mathilda Fröjdlund och Charlotta Silverhult

Sidinformation

Senast uppdaterad:
28 september 2023
Sidan publicerad av:
Linda Ahlin