Arkivarie/registrator

Nu söker Central förvaltning

Arkivarie/registrator

Referensnummer: 77/2019 KS

Heby kommun är en småskalig kommun med bra läge i den expanderande Mälardalsregionen. Här finns bra boendemiljöer, ett rikt föreningsliv, vacker natur och chans till en rad olika fritidsupplevelser. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder, kön och ålder. Arbetsgivaren Heby kommun arbetar för mer hälsofrämjande arbetsplatser. Som ett led i kommunens utvecklingsarbete satsar vi på våra ledare, och alla kommunens chefer utbildas inom utvecklande ledarskap, UL.

Vår vision är Heby kommun – en växande landsbygdskommun med närhet, trygghet och livskvalitet

 

Arbetsuppgifter
Arbetet omfattar arkiv- och diarieföring. Du kommer att ordna och förteckna kommunarkivet samt göra bedömningar om vad som måste bevaras och vad som ska gallras samt hur handlingar ska förvaras. Du leder arbetet i upprättandet av riktlinjer och styrande dokument för arkivarbetet samt driver utvecklingen av dokument- och ärendehanteringen inom kommunen.

Du arbetar med diarieföring av allmänna handlingar i vårt dokument- och ärendehanteringssystem. Du deltar i den dagliga hanteringen av inkommande handlingar och postöppning. Du ger råd och stöd i diarie- och arkivfrågor till verksamheterna och har även en kvalitetsgranskande roll i dessa frågor. I rollen ingår det även att ge service till allmänheten i frågor som rör allmänna handlingar.

Som arkivarie blir det din uppgift att utreda förutsättningarna för e-arkiv. I det arbetet ingår att inventera vilka olika initiativ som redan har företagits bland länets kommuner och att analysera behov av digital informationshantering.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av arkiv- och registratorsarbete inom offentlig förvaltning och har goda kunskaper om de lagar och förordningar som styr arkivering och dokumenthanteringen. Du är van att arbeta i Officepaketet och IT-system för diarieföring, dokument- och ärendehantering. Du har akademisk examen i arkivkunskap eller motsvarande. Du har registratorsutbildning, gärna på högskolenivå eller eftergymnasiala studier inom det samhällsvetenskapliga alternativt annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har B-körkort.

Som person är du noggrann, serviceinriktad och ansvarstagande. Du är van vid att arbeta självständigt, men har samtidigt lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Du har god förmåga att planera och organisera din arbetsinsats. För oss är det är viktigt att du är bra på att kommunicera i både tal och skrift samt att du har goda baskunskaper i engelska.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder Dig
Arbetstid: 100 % tillsvidare.
Tillträde: 1 oktober eller enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag: 21 juli
Ange referens: 77/2019 Ks
Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattats.
Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar lämnas av
Karin Eljansbo, administrativ chef, 0224-36113, karin.eljansbo@heby.se

Fackliga organisationer
SSR – Caroline Ahlin, 0224-362 20

Ansökan
Välkommen med din ansökan via e-post: information@heby.se, eller via brev: Heby kommun, Registrator, 744 88 Heby. Glöm inte att ange referensnumret.

Heby kommun sänder inte tillbaka ansökningshandlingar om inte den sökande själv begär det.

Vi undanber oss all hjälp från rekryteringsfirmor och annonsförsäljare.