Barn och utbildning

Information om skolskjuts i Heby kommun

Elever som har rätt till skolskjuts och går i grundskolan ska i de flesta fall åka med beställningstrafiken, Sambus AB (Axelssons, Forsbergs och Wallers). Har eleven inte fått ett UL-kort veckan innan skolstart betyder det att de ska åka med Sambus AB.

Elever som har rätt till skolskjuts och ska åka med UL:s linjetrafik får ett skolkort hemskickat till folkbokföringsadressen (förutsatt att du har gjort en ansökan i Skolskjutsportalen, se nedan) strax före skolstart.
För mera information om skolkortet, se UL:s hemsida om resor till och från skolan.

Har du barn som önskar skolskjuts måste du ansöka om detta inför varje läsår. Det gäller oavsett om barnet ska åka Sambus eller UL. Nu kan du fylla i en digital ansökan om skolskjuts på Skolskjutsportalen. Obs! Gymnasieelever behöver INTE ansöka om skolskjuts. Eftersom det inte finns gymnasium i Heby så får alla gymnasieelever automatiskt busskort. Du kommer få ett mail när du kan logga in på vårdnadshavarportalen och läsa ert beslut. I vårdnadshavarportalen kommer ni även kunna se hållplatser och busstider.

Kontakt

Medborgarservice
0224-360 00
medborgarservice@heby.se

Besöksadress
Barn och utbildningsförvaltningen
Centralgatan 2
744 88 Heby

Förvaltningschef
Dan Bergqvist
0224-360 43
utbildningsforvaltningen@heby.se

Relaterat

De kommentarer som skrivs skickas till ansvarig för aktuell sida. Inga kommentarer publiceras på webbplatsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML attibut är godkända att använda:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>