Fritidshem vid Tärnsjö skola

Fritidshemmet eller fritids i dagligt tal, bjuder på omsorg före och efter förskoleklass- och skoldag. Fritids är en pedagogisk verksamhet som följer skolans läroplan och som skall erbjuda meningsfull fritid som komplement till skola och hem. Hos oss gör vi det i lokaler vägg i vägg med förskoleklassen. Fritids och förskoleklass samverkar nära i sina verksamheter. Fritids är öppet från klockan 6.00 på morgonen till klockan 18.00.

Vi tar tillvara på barnens kompetenser. Fritids är ett komplement till skolan och hemmet. Barnen får ta ansvar och vårt mål är att de skall uppleva att fritids är något vi sköter tillsammans.

Så här stöttar vi barnens självständighet

  • Mellanmålet dukas oftast fram av barnen
  • Barnen tar ansvar för det dom plockar fram.
  • Barnen kommer med egna idéer som vi försöker förverkliga.
  • Det ett barn klarar att göra själv – får han göra själv (barnsäkerheten är vår gräns)

Fritidshemmet skall samverka med hemmet. För oss är det viktigt att ni får information om vår verksamhet och att ni alltid skall känna er välkomna in till oss. Vill du prata en längre stund ser vi helst att vi bestämmer tid för samtal i lugn och ro. Då behöver inte samtal hållas över huvudet på barnen. För här hos oss är barnen i centrum.

Relaterat

Kontakt

0292-718 05

Lena Åström
Barnskötare
lena.astron@edu.heby.se

Sanna Flod
sanna.flod@edu.heby.se

Ann Bruhn
ann.bruhn@edu.heby.se

De kommentarer som skrivs skickas till ansvarig för aktuell sida. Inga kommentarer publiceras på webbplatsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML attibut är godkända att använda:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>