Språkintroduktion

Blåbär

Språkintroduktionsprogrammet i Heby kommun ger ungdomar som nyligen flyttat till Sverige utbildning och förbereder eleven för gymnasieskola eller annan utbildning. Vi erbjuder även modersmålsundervisning och studiehandledning på hemspråket. Eleverna kan förutom att läsa grundskolans ämnen, även erbjudas praktik på en arbetsplats.

Välkommen att kontakta Kristina Hedsten för mer information eller frågor om Språkintroduktionsprogrammet.

Ny skollag
En ny skollag trädde i kraft i juli 2011. Det innebär bland annat att det individuella programmet (IV) har ersatts av fyra nya introduktionsprogram. I Heby erbjuds Språkintroduktionsprogrammet. Endast de ungdomar som inte är behöriga till ett nationellt program är behöriga till de olika introduktionsprogrammen.

Övriga introduktionsprogram
Det finns ytterligare tre introduktionsprogram, som Heby kommun erbjuder i samarbete med gymnasieskolor i andra kommuner. Dessa är Programinriktat individuellt val (PRIV), Yrkesintroduktion och Individuellt val.

Välkommen att kontakta oss för mer information om Introduktionsprogrammet.

Studiebidrag
Studiebidrag från CSN utgår automatiskt med 1050 kr/månad. Du kan också söka extra bidrag, mer information finns på CSN. Om elever deltar i praktik kan de få matersättning med 35.50 kr/dag. De elever som har minst 6 km till skolan har även rätt till busskort.

Relaterat

Rektor
Camilla Gunnarsson

0224-361 25
camilla.gunnarsson@heby.se

Kontakt och sjukanmälan (SPRINT)
Kristina Hedsten
0224-360 73
kristina.hedsten@heby.se

Studie- och yrkesvägledare
Maria Öjelind-Jegenstam
0224-362 52
maria.ojelind-jegenstam@heby.se

Lärarrum
0224-362 33

De kommentarer som skrivs skickas till ansvarig för aktuell sida. Inga kommentarer publiceras på webbplatsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML attibut är godkända att använda:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>