Barnskötare till mobil förskola

Nu söker barn- och utbildningsförvaltningen

Barnskötare till mobil förskola

Referensnummer: 105/2019 UBN

Heby kommun är en småskalig kommun med bra läge i den expanderande Mälardalsregionen. Här finns bra boendemiljöer, ett rikt föreningsliv, vacker natur och chans till en rad olika fritidsupplevelser. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder, kön och ålder. Arbetsgivaren Heby kommun arbetar för mer hälsofrämjande arbetsplatser. Som ett led i kommunens utvecklingsarbete satsar vi på våra ledare, och alla kommunens chefer utbildas inom utvecklande ledarskap, UL.

Vår vision är Heby kommun – en växande landsbygdskommun med närhet, trygghet och livskvalitet

 

Under 2019 kommer barn- och utbildningsförvaltningen att erbjuda förskolebarn mellan 4-5 år plats i en mobil förskoleavdelning, en förskolebuss. Den mobila förskolan ger plats för 20 förskolebarn, den kommer att knytas till en befintlig förskola och kommer att ha samma verksamhet som vid alla förskolor. Skillnaden är att den här förskolan ger större förutsättningar för en naturinriktad pedagogik i varierande miljöer beroende på var bussen åker den dagen. Under dagen är avbrotten få och de vuxna har stor möjlighet till närvaro och samspel med barnen.

Bussen är specialbyggd för den här verksamheten och har en köksavdelning, toalett med handfat, varmt och kallt vatten, godkända bilbarnstolar och sovplatser. Maten medtas i uppvärmd kantin. Den mobila förskolan har undervisning/pedagogisk verksamhet utomhus mellan 09.00-15.00. Restiden är maximerad till 30 minuter i vardera riktningen. Tre pedagoger, förskollärare och barnskötare, kommer att arbeta på den mobila förskolan varav två ska kunna köra bussen.

Arbetsuppgifter
Vi utlyser nu en barnskötartjänst där vi söker dig som är eller vill utbilda dig till chaufför. Barn och utbildningsförvaltningen står för kostnader i samband med utbildningen till busschaufför. Som chaufför kommer du att följa med bussen om och när den byter område.
Som barnskötare ansvarar du, tillsammans med övrig personal, för att planera, genomföra, utvärdera och utveckla det pedagogiska arbetet. Arbetet innebär nära kontakt och samarbete med kollegor, barn och föräldrar.

Kvalifikationer
Du som söker är utbildad barnskötare och har ett genuint intresse för utomhuspedagogik. Vi söker dig som har goda kunskaper i bilkörning och har haft B-körkort i över 1 år. Du är säkerhetsmedveten och har inga anmärkningar gällande din bilkörning. Du ska vara minst 24 år, och vara svensk medborgare eller ha uppehållstillstånd i Sverige. Om du blir uttagen till provkörning behöver du göra en läkarundersökning, ha ett godkänt syntest samt ha ett körkortstillstånd.

Du har ett  intresse för människor och ser värdet i att alla människor är olika. Du har förmågan att utgå ifrån varje barns behov och förutsättningar. Du är en god förebild samt är initiativrik och drivande i det pedagogiska arbetet. Du kan samarbeta, skapa goda relationer och är tydlig i din dialog med barnen, föräldrarna och dina kollegor. Du uppskattar att tillsammans med kollegor ständigt planera, utvärdera och förbättra verksamheten.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder Dig
Anställningsform: 100 % tillsvidareanställning
Arbetskläder
Pedagogiska måltider
Friskvård
Tillträde: 2019-08-05
Sista ansökningsdag: 2019-07-31
Ange referens: 105/2019 Ubn
Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar lämnas av
Helen Rannby 0292-717 73

Fackliga organisationer
Kommunal – 0224-360 62

Ansökan
Välkommen med din ansökan via e-post: information@heby.se, eller via brev: Heby kommun, Registrator, 744 88 Heby. Glöm inte att ange referensnumret.

Heby kommun sänder inte tillbaka ansökningshandlingar om inte den sökande själv begär det.

Vi undanber oss all hjälp från rekryteringsfirmor och annonsförsäljare.