Biblioteken ställer om med anledning av Corona covid-19

BöckerBibliotek Heby kommun ställer om sin verksamhet från och med måndag 6 april och en månad i taget framöver med anledning av Corona covid-19 och omsorg om såväl riskgruppsbesökare som våra medarbetare.

Omställningen innebär att biblioteken förändrar sitt sätt att tillhandahålla medier. Våra biblioteksrum kommer inte att vara öppna för utlån (med undantag för meröppet). Lån kommer istället att ske via telefon och e-post med utlämning efter överenskommelse. Våra ordinarie öppettider gäller därmed inte. All vår programverksamhet ställs också in under våren/sommaren 2020.

Från och med måndag 6 april gäller följande:

• Vi tar emot beställningar av böcker med mera via telefon måndagar, onsdagar, torsdagar och fredagar kl. 10-15. Ring ditt bibliotek och gör en beställning av det material du vill låna. Det går också bra att ta kontakt med oss via e-post. Använd bibliotekens respektive e-postadress. Våra kontaktuppgifter hittar du här intill.

Avhämtning av materialet ordnar vi efter överenskommelse.

Det går fortfarande bra att reservera böcker precis som vanligt via mina sidor på www.biblinord.se
Du får en avisering när boken har kommit. Kontakta biblioteket och gör upp om dag och tidpunkt för avhämtning.

• Vi förlänger lånetiden till 8 veckor (gäller inte fjärrlån och reserverade böcker dock). Våra påminnelseavgifter tas bort tillsvidare.

• Vårt maxantal på e-lån höjs. Vårt tidigare tak på 3 utlån höjs till 7 utlån per vecka.

• Meröppet i Heby bibliotek håller öppet vardagar 09.00-21.00 för dig som har en tagg. På grund av att städning inte utförs under helgerna stänger vi meröppet lördagar och söndagar.

Bra att känna till:
• På grund av tidvis personalbrist kan det ta längre tid än vanligt att få din reserverade bok.

• Det går bra att göra ett ”biblioteksbesök” på vår hemsida för inspiration. Här hittar du nyinköpta böcker, e-böcker och böcker sorterade i olika genrer, och mycket mer. Välkommen in på www.biblinord.se

Kontakt
Heby bibliotek
0224-36215
heby.bibliotek@heby.se

Tärnsjö bibliotek
0292-718 20
tarnsjo.bibliotek@heby.se

Östervåla bibliotek
0292-719 77
ostervala.bibliotek@heby.se