Biståndshandläggare LSS och socialpsykiatri

Nu söker vård- och omsorgsförvaltningen

Biståndshandläggare LSS och socialpsykiatri

Referensnummer: 75/2019

Heby kommun är en småskalig kommun med bra läge i den expanderande Mälardalsregionen. Här finns bra boendemiljöer, ett rikt föreningsliv, vacker natur och chans till en rad olika fritidsupplevelser. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder, kön och ålder. Arbetsgivaren Heby kommun arbetar för mer hälsofrämjande arbetsplatser. Som ett led i kommunens utvecklingsarbete satsar vi på våra ledare, och alla kommunens chefer utbildas inom utvecklande ledarskap, UL.

Vår vision är Heby kommun – en växande landsbygdskommun med närhet, trygghet och livskvalitet.

 

Bakgrund
En av våra biståndshandläggare har valt att gå vidare till andra arbetsuppgifter och vi söker nu dig som tillsammans med oss på biståndsenheten vill arbeta med brukarens bästa i fokus. Om du uppskattar ett brukarfokuserat arbetssätt, en god samverkan och ett gott samarbete med dina kollegor kanske just du är den vi söker.

Arbetsuppgifter
Som biståndshandläggare inom LSS och socialpsykiatri är Du en del av ett kompetent och trevligt team bestående av sju handläggare. Vi arbetar med biståndsbeslut enligt SoL och LSS för personer med funktionsnedsättning samt för äldre personer. På enheten handläggs också färdtjänst och parkeringstillstånd. Till enheten hör också kommunens öppna verksamheter för äldre där två aktivitetsvärdar arbetar.

I tjänsten som biståndshandläggare inom LSS och socialpsykiatri ansvarar du för utredning och beslut inom området.

I Heby kommun är det korta beslutsvägar och nära till samverkan och samarbete, både inom enheten och med kollegor vid övriga enheter. Vi arbetar i team med andra enheter när behov finns, alltid med brukaren/klienten i fokus. En nära samverkan med våra utförare är också av största vikt för att säkerställa att den enskildes behov tillgodoses på bästa sätt. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en examen som socionom eller inom social omsorg alternativt annan högskoleutbildning inom det sociala området som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenhet av myndighetsutövning är ett krav, det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning i kommunal verksamhet. Vi arbetar för närvarande i Procapita/Lifecare och det är önskvärt, men inte nödvändigt, att du har erfarenhet av dessa eller liknande verksamhetssystem.

Att arbeta som biståndshandläggare i en mellanstor kommun som Heby innebär att arbetsuppgifterna är varierande, ingen dag är den andra lik. Detta medför att du behöver vara flexibel och ha lätt för att växla mellan olika arbetsuppgifter liksom att du behöver ha en god förmåga att samverka med andra aktörer, både internt och externt.

En förutsättning är att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt kunna anpassa din kommunikation utifrån den du möter. Goda kunskaper i svenska språket är en nödvändighet. Då du själv i stor utsträckning styr hur du lägger upp din arbetsdag är det nödvändigt att du arbetar självständigt och strukturerat genom att planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du behöver också ha en god förmåga att etablera kontakt med människor i en utsatt situation.

Krav på B-körkort.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder Dig
Arbetstid: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2019-06-05
Ange referensnummer: 75/2019
Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattats.
Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar lämnas av
Anne Eriksson 0224-360 87, anne.eriksson@heby.se

Fackliga organisationer
SSR – Caroline Ahlin, 0224-362 20

Ansökan
Välkommen med din ansökan via e-post: information@heby.se, eller via brev: Heby kommun, Registrator, 744 88 Heby.

Heby kommun sänder inte tillbaka ansökningshandlingar om inte den sökande själv begär det.

Vi undanber oss all hjälp från rekryteringsfirmor och annonsförsäljare.