Bli solcellsmontör – sök vår lärlingsvuxutbildning

SolcellsmontörDen 6 september startar en andra omgång av vår lärlingsvuxutbildning för solcellsmontörer, den enda i Sverige. Genom utbildningen får du möjlighet att vara en viktig del av den nödvändiga omställningen till förnybar energi. Du får också möjlighet att komma in i en bransch med stark tillväxt som har en lokal, nationell och global arbetsmarknad. Dessutom är det en bransch som präglas av en enorm teknikutveckling och genom praktiken hos företagen får du ta del av det senaste på marknaden.

För att kunna söka utbildningen krävs att du har fyllt 20 år och har grundläggande behörighet i matte och svenska/svenska som andraspråk. Sista ansökningsdag är den 31 juli 2021. En gymnasial lärlingsvuxutbildning innebär att du läser nationella kurser men tillgodogör dig kursinnehållet (minst 70% på arbetsplatsförlagt lärande (APL), dvs praktik.) Utbildningen ger dig både teoretiska och praktiska kunskaper.

Utbildningen startar den 6 september 2021 och avslutas den 6 februari 2022. Utbildningen är studiemedelsberättigad, ser mera info på CSN.se.

Har du frågor eller funderingar kring utbildningen eller behörighet så är du välkommen att kontakta Emilie Jansson, utbildningsansvarig, emilie.jansson@edu.heby.se

Sök utbildningen på vår webansökan.

Välkommen med din ansökan!