Boendeassistenter, Morgongåva

Funktionsstöd/Vård- och omsorgsförvaltningen söker nu 

1-3 Boendeassistenter till gruppbostad i Morgongåva

Referensnummer: 21/2019

Den småskaliga kommunen med bra läge i en expanderande region. Bra boendemiljö, smidiga kommunikationer och tillgång till avkopplande natur- och fritidsupplevelser. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder, kön och ålder. Arbetsgivaren Heby kommun arbetar för mer hälsofrämjande arbetsplatser.

 

Arbetsuppgifter
Som boendeassistent arbetar du på en gruppbostad med brukare utifrån deras individuella genomförandeplaner och i samarbete med andra personer i deras nätverk, såsom anhöriga, daglig verksamhet och habilitering. I arbetet ingår omvårdnad, social dokumentation samt serviceinsatser såsom matlagning, städ, tvätt och stöd med personlig hygien. Serviceinsatserna görs i samråd med brukaren och med  respekt för dennes självbestämmande och integritet. Du ska även vara delaktig i brukarnas fritidsaktiviteter. Delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter ingår. I ditt arbete ska du agera för god kvalitet och måluppfyllelse enligt verksamhetens  styrdokument samt aktivt verka för utveckling på arbetsplatsen.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har vårdutbildning med inriktning funktionsnedsättning/omvårdnad/beteendevetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Du har erfarenhet av arbete med personer med diagnos inom autismspektrumtillstånd och beteendeförändring samt praktisk erfarenhet av utmanande beteende, gärna även lågaffektivt bemötande och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK). Det är meriterande med erfarenhet av arbete med pedagogisk inriktning.

Du är serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Vidare är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Vi ser även att du har förmåga till helhetssyn och kan fokusera på rätt saker, är empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Vi förutsätter att du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Dessutom har du en positiv och lösningsfokuserad inställning till ditt arbete samtidigt som du finner arbete med personer med beteendeproblematik som en spännande utmaning. Det är viktigt att du har en personlig mognad och inre trygghet.

För att kunna kommunicera med vår målgrupp och sköta dokumentationen måste du behärska svenska i tal och skrift samt ha datorkunskaper. Du innehar B-körkort.

 

Vi erbjuder Dig
Arbetstiderna är förlagd dagtid, kvällar med sovande jour. Du arbetar två helger och ledig två helger.
Tillsvidareanställning 80-90%. Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Friskvård
Handledning
Intervjuer sker fortlöpande men sista ansökningsdag är 2019-03-15
Individuell lönesättning tillämpas.

 

Upplysningar lämnas av
Magdalena Hansson 0224-36003

Facklig organisation
Kommunal, 0224-36062

 

Ansökan
Välkommen med din ansökan med ref nr och meritförteckning till Heby kommun, Registrator, 744 88 Heby. Vi tar även emot din ansökan via e-post: information@heby.se

Heby kommun sänder inte tillbaka ansökningshandlingar om inte den sökande själv begär det. Vi undanber oss all hjälp från rekryteringsfirmor och annonsförsäljare.