Boendestödjare till socialpsykiatrin

Nu söker IFO öppenvård/Vård- och omsorgsförvaltningen

Boendestödjare till socialpsykiatrin

Referensnummer: 142/2019 Von

Heby kommun är en småskalig kommun med bra läge i den expanderande Mälardalsregionen. Här finns bra boendemiljöer, ett rikt föreningsliv, vacker natur och chans till en rad olika fritidsupplevelser. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder, kön och ålder. Arbetsgivaren Heby kommun arbetar för mer hälsofrämjande arbetsplatser. Som ett led i kommunens utvecklingsarbete satsar vi på våra ledare, och alla kommunens chefer utbildas inom utvecklande ledarskap, UL.

Vår vision är Heby kommun – en växande landsbygdskommun med närhet, trygghet och livskvalitet

 

Arbetsuppgifter
Boendestöd med utgångspunkt från det egna hemmet. Arbetsuppgifterna är varierande utifrån individuell genomförandeplan. Boendestödet ska vara coachande, entusiasmerande och lösningsfokuserat

Ditt arbete är att tillsammans med brukaren hitta vägar till en bättre fungerande vardag för brukaren. Det är en process som präglas av ett pedagogiskt, motiverande, lösningsinriktat och hälsofrämjande arbetssätt där du använder dig av olika redskap och insatser som är relevanta för brukaren. Utgångspunkten är att det även i en tillvaro fylld av påfrestningar är möjligt att hitta lösningar.

Du ska samverka med andra aktörer inom verksamhetsområdet samt socialtjänst. Du förväntas på olika sätt bidra till verksamhetens utveckling och ska kontinuerligt dokumentera arbetet i befintliga datasystem.

Vi behöver dig som har erfarenhet av att arbeta med personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och psykisk ohälsa samt har erfarenhet av lösningsfokuserat arbetssätt. Kunskap om KBT-inriktade metoder och MI (Motiverande samtal) är meriterande.

Bakgrund
Du är utbildad behandlingsassistent eller undersköterska med psykiatrisk inriktning. Du har erfarenhet av arbete med personer med psykiska funktionsnedsättningar och är rehabiliteringsinriktad. Du skall kunna arbeta självständigt men även kunna samarbeta. Du är initiativrik, flexibel, stresstålig och lyhörd. Du har gott omdöme och genuint intresse att möta och arbeta med människor med psykisk ohälsa och olika typer av funktionshinder. Arbetet innebär att man arbetar i hem där det kan finnas olika typer av husdjur varför pälsallergier  är ett hinder. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer
Krav på B-körkort.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder Dig
Vikariat på minst 80% fr o m 191201 t o m 200831
Arbetstid: Schemalagd arbetstid där viss kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma.
Tillträde: 191201
Sista ansökningsdag: 191114
Ange referensnummer : 142/2019 Von
Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattats.
Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar lämnas av
Kerstin Dahlström, Enhetschef, 0224-36 239, kerstin.dahlstrom@heby.se
Mattias Johansson, Samordnare, 070-204 26 36, mattias.johansson@heby.se

Fackliga organisationer
Kommunal, 0224-360 62
SSR – Caroline Ahlin, 0224-362 20

Ansökan
Välkommen med din ansökan via e-post: information@heby.se, eller via brev: Heby kommun, Registrator, 744 88 Heby. Glöm inte att ange referensnumret.

Heby kommun sänder inte tillbaka ansökningshandlingar om inte den sökande själv begär det.

Vi undanber oss all hjälp från rekryteringsfirmor och annonsförsäljare.