Boendestödjare

Nu söker IFO öppenvård/Vård- och omsorgsförvaltning

Boendestödjare, vikariat minst sex månader på heltid

Referensnummer: 28/2019 VON

Den småskaliga kommunen med bra läge i en expanderande region. Traditioner i jord- och skogsbruk, tegel, trä, läder, hantverk och mekanisk industri. Små tätorter som utvecklas i demokratisk anda. En obyråkratisk organisation som löser sina uppgifter på ett praktiskt och okomplicerat sätt. Bra boendemiljö, smidiga kommunikationer och tillgång till avkopplande natur- och fritidsupplevelser. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder, kön och ålder.

Arbetsgivaren Heby kommun arbetar för mer hälsofrämjande arbetsplatser.

 

Arbetsuppgifter
Boendestöd med utgångspunkt från det egna hemmet. Arbetsuppgifterna är varierande utifrån individuell genomförandeplan. Boendestödet ska vara coachande, entusiasmerande och lösningsfokuserat

Ditt arbete är att tillsammans med brukaren hitta vägar till en bättre fungerande vardag för brukaren. Det är en process som präglas av ett pedagogiskt, motiverande, lösningsinriktat och hälsofrämjande arbetssätt där du använder dig av olika redskap och insatser som är relevanta för brukaren. Utgångspunkten är att det även i en tillvaro fylld av påfrestningar är möjligt att hitta lösningar.

Du ska samverka med andra aktörer inom verksamhetsområdet samt socialtjänst, förväntas på olika sätt bidra till verksamhetens utveckling samt kontinuerligt dokumentera arbetet i befintligt datasystem.

Vi behöver dig som har erfarenhet av att arbeta med personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och psykisk ohälsa samt har erfarenhet av lösningsfokuserat arbetssätt. Kunskap om KBT-inriktade metoder, MI (Motiverande samtal) och hälsokunskap är meriterande.

 

Kvalifikationer
Du är utbildad behandlingsassistent eller undersköterska med psykiatrisk inriktning. Du har erfarenhet av arbete med personer med psykiska funktionsnedsättningar och är rehabiliteringsinriktad. Du skall kunna arbeta självständigt men även kunna samarbeta. Du är initiativrik, flexibel, stresstålig och lyhörd. Du har gott omdöme och genuint intresse att möta och arbeta med människor med psykisk ohälsa och olika typer av funktionshinder. Arbetet innebär att man arbetar i hem där det kan finnas olika typer av husdjur varför pälsdjursallergier  är ett hinder. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Krav på B-körkort

 

Vi erbjuder Dig
Ett vikariat på heltid på minst sex månader. Schemalagd arbetstid i huvudsak dagtid men viss kvällstjänstgöring kan förekomma.
Sista ansökningsdag: 2019-04-15.
Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattats.
Individuell lönesättning tillämpas.

 

Upplysningar lämnas av
Enhetschef Kerstin Dahlström, kerstin.dahlstrom@heby.se, 0224-36 239
Samordnare Mattias Johansson, mattias.johansson@heby.se, 070 204 26 36

Fackliga kontaktpersoner
Kommunal, 0224-360 62
Vision – Mattias Lundin, 0224-361 24

 

Ansökan
Välkommen med din ansökan med ref.nr. och meritförteckning till Heby kommun, Registrator, 744 88 Heby. Vi tar även emot din ansökan via e-post: information@heby.se
Heby kommun sänder inte tillbaka ansökningshandlingar om inte den sökande själv begär det. Vi undanber oss all hjälp från rekryteringsfirmor och annonsförsäljare.