Bullerbyns nya lokaler ger nya möjligheter för barn och pedagoger

Helena Af Uhr och Josefin Lööv. Fotograf Falcon 3.5 år

Flytten för Bullerbyns förskola till nya lokaler är färdig sedan en tid tillbaka. Några som varit med från början till slut i arbetet med flytten är pedagogerna Josefin Lööv och Helena Af Uhr på avdelning Junibacken på Bullerbyns förskola.

– I och med de nya lokalerna så har vi fått flera rum och därför har vi haft helt andra möjligheter att skapa flera olika pedagogiska lärmiljöer. Bland annat har vi läshörna,  digitaliseringshörna, samlingsplats och lekrum, säger Josefin Lööv, förskollärare på Junibacken, Bullerbyns förskola.

Vi har också helt andra möjligheter än tidigare att dela upp barnen i grupper, säger Helena Af Uhr, förskollärare, Bullerbyns förskola. 

Samlingsrum

Lekrum

Båda pedagogerna ser fram emot den fina gården som kommer att vara färdigställd i slutet av maj.

– Vi tror att den kommer bli superbra, barnen kommer att älska cykelbanan, säger Josefin och Helena.

Redan idag finns en liten köksträdgård iordningställd. Just nu pågår arbetet inomhus med försådd där barnen tycker det är spännande att få vara med och skapa och se frön växa upp till små plantor. Så fort vädret tillåter så ska plantorna sedan planteras ut i köksträdgården. Den lilla trädgården har tyvärr nyligen blivit utsatt för vandalism och både Josefin och Helena hoppas nu att trädgården ska få vara ifred så att barnen kan få uppleva den växa under vår och försommar.

Köksträdgård

När barnen på Junibacken får berätta vad de tycker är bäst med de nya lokalerna blir svaren många.

– Jag tycker att de stora och lilla rummet är bäst. Jag tycker om att leka med dockorna i stora rummet. Det är roligt med Bee-boten och att rita och pyssla, säger Alice, 3 år.

Malva, 3 år, berättar att hon tycker att gungorna och trädgården är bäst och att hon gillar att pyssla i målarrummet.

– Jag tycker om stället med lekbäbisarna och trädgården och fåglarna. När traktorn har gjort färdigt cykelbanan så ska min mamma cykla där med mig, säger Falcon, 3 år.