Diplom-SM i boxning avgörs på Heby Arena – Morgongåva boxningsklubb är värd

I helgen blir det boxning i Heby kommun. Det är Morgongåva boxningsklubb som är värd för Diplom-SM i boxning för ungdomar mellan 10 och 15 år. Både lördagen 23 oktober och söndag 24 oktober blir det boxning i fyra ringar på Heby Arena.
– Vi har 162 tävlande anmälda till helgens tävling. Jätteroligt att så många vill vara med. Vi har tävlande från Malmö i söder till Östersund i norr. Klubbarna ännu längre norrifrån kan tyvärr inte vara med ännu på grund av att de fortfarande har problem med lite högre smittspridning av covid, säger Mikael ”Kermith” Fredriksson, från Morgongåva boxningsklubb.

Äntligen dags för tävling igen
Det har varit tufft för boxningen under pandemin och det har inte funnits många tävlingstillfällen för de aktiva.
– Vi ordnade, i samarbete med Vittingeparken, utomhustävlingar i augusti. Det var också väldigt uppskattat och många som kom. Nu är vi glada att vi äntligen får arrangera Diplom-SM. Vi skulle ha gjort det först i januari och sedan i mars 2021 men av förståeliga skäl har vi fått skjuta fram tävlingen. Men nu är det dags och det ska bli väldigt roligt, säger Kermith.

Mikael ”Kermith” Fredriksson, Morgongåva boxningsklubb.

Försiktighet gäller
Han poängterar dock att tävlingen är omgärdad av restriktioner för att minska risken för smittspridning. Aktiva som inte ska boxas inom en timme får inte vistas inne i tävlingsarenan och alla klubbar är uppmanande att hålla sig till klubbkompisar och inte blanda sig alltför mycket med andra klubbar på plats.
– Vi måste göra vad vi kan för att vara försiktiga, säger Kermith.

Teknik och uppförande i ringen ger poäng
Diplomboxning är lite speciellt och vänder sig till unga boxare. Här räknas inte antalet träffar eller hårdheten på träffarna utan det är i stället boxarnas teknik och uppförande i ringen som poängsätts.
– Det är den egna tekniken och den egna utvecklingen som står i fokus för diplomboxning. Ju bättre teknik desto högre poäng. Genom poängen får boxaren svart på vitt om den har utvecklats sedan tidigare eller inte.

60 aktiva boxare i klubben
Det har varit en tuff period för Morgongåva boxningsklubb under pandemin. Det är bara ungdomar under 18 år som har kunnat träna och klubben har fått dragit ner på antalet personer som fått träna vid varje pass för att det inte ska bli för trångt i träningslokalen i Morgongåva.  Vanligtvis har klubben 60 aktiva boxare mellan 8 och 75 år som tränar regelbundet och Kermith hoppas att alla dessa boxare kommer igång igen nu när fler kan träna.
– Många av våra boxare känner att de har tappat formen när de inte har kunnat träna som vanligt. Det är en mental uppförsbacke att komma tillbaka i sin forna form. Jag hoppas att majoriteten av våra boxare har ork och kraft att komma tillbaka. Vi ska kämpa tillsammans, säger Kermith Fredriksson.

Till helgens tävlingar har Morgongåva boxningsklubb sex stycken boxare med till start och vi håller naturligtvis tummarna för dem. Den som vill följa tävlingarna kan göra det via webb-tv på https://tuffing.streamify.io/play/collections/upcoming

Vi säger stort lycka till!

Relaterat

Kontakt
Morgongåva boxningsklubb
info@morgongavabk.se

Hemsida: https://www.morgongavabk.se/