En valborgshälsning från kommunalråd Marie Wilén och kommundirektör Emma Burstedt

Ikväll är det valborgsmässoafton och en mycket mycket ovanlig sådan. Normalt är valborg förknippat med fest och folksamlingar kring eldar och andra aktiviteter. I år är inget vanligt år, denna vår är ingen vanlig vår. Corona covid-19 har slagit hårt mot hela Sverige och vi är alla en viktig del av att bekämpa detta virus.

Vi ska absolut fira att våren är här men vi gör det där vi är. Stanna hemma eller gå ut i naturen och fira och njut av våren. Åk inte till Uppsala där du riskerar att bidra till stora folksamlingar och därmed ökad smittspridning. Tänk på alla som just nu jobbar och kämpar för att ta hand om de som drabbats av Corona eller på alla de som jobbar för att med all kraft hålla smittan borta från våra äldre. Bidra inte till att göra deras situation ännu värre.

Till dig som är förälder vill vi också vädja om hjälp med att prata med dina ungdomar om att även de är en viktig del i denna kamp. Vilken viktig insats de gör genom att stanna på hemmaplan. I Heby kommun har ungdomsgårdarna extra valborgsöppet fram till klockan 22.00.

Så fira där du är med omtanke om andra.

Vi önskar er alla en skön valborg!

Marie Wilén (C), kommunalråd och Emma Burstedt, kommundirektör