Enhetschef för hälso- och sjukvård

Vård- och Omsorgsförvaltningen söker

Enhetschef för hälso- och sjukvård

Ange ref.nr: 111/2019 Von

Heby kommun är en småskalig kommun med bra läge i den expanderande Mälardalsregionen. Här finns bra boendemiljöer, ett rikt föreningsliv, vacker natur och chans till en rad olika fritidsupplevelser. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder, kön och ålder. Arbetsgivaren Heby kommun arbetar för mer hälsofrämjande arbetsplatser. Som ett led i kommunens utvecklingsarbete satsar vi på våra ledare, och alla kommunens chefer utbildas inom utvecklande ledarskap, UL.

Vår vision är Heby kommun – en växande landsbygdskommun med närhet, trygghet och livskvalitet

 

Arbetsuppgifter
Är du den nya chefen för vår hälso- och sjukvårdsverksamhet?

Enheten har idag 30 engagerade medarbetare bestående av sjuksköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter. Vi erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete där du är ansvarig för utvecklingen av hälso- och sjukvården i Heby kommun.

Som enhetschef har du det samlade ansvaret för vård- och omsorgsförvaltningens hälso- och sjukvårdsverksamhet samt verksamhetschefsansvaret enligt hälso-och sjukvårdslagen. Du ska planera, leda, utveckla och utvärdera verksamheten. Du leder den dagliga driften av hälso- och sjukvården och säkerställer att verksamheten utför hälso- och sjukvårdsinsatser med god kvalitet. Du kommer arbeta i nära samverkan med övriga chefer inom vård- och omsorg, MAS (medicinskt ansvarig sjuksköterska)och externt med samverkanspartners, exempelvis regionen, för att brukare/patienter ska ges en god och sammanhållen omvårdnad.

Genom ditt ledarskap skapar du engagemang och delaktighet. Du ska kunna tänka långsiktigt, förstå konsekvenser av olika beslut samt ha förmåga att kommunicera i verksamheten. Du tillämpar ett nära ledarskap och tar på ett positivt sätt tillvara medarbetarnas kompetens och engagemang. Du är prestigelös med en god samarbetsförmåga. Vi söker en utvecklingsorienterad, engagerad och erfaren ledare. Du ska i ditt ledarskap på ett tydligt sätt kunna kommunicera förväntningar och mål och samtidigt skapa delaktighet och möjlighet till engagemang. Som person är du trygg, stabil och lyhörd. Du har god analytisk förmåga och har ett strategiskt tänk, är strukturerad, organiserar och har förmåga att prioritera.

Du är direkt underställd verksamhetschef för område vård- och omsorg och ingår i dennes ledningsgrupp tillsammans med övriga enhetschefer.

Kvalifikationer
Du är legitimerad inom hälso- och sjukvårdsområdet med flerårig erfarenhet som ledare inom området. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.
Krav på B-körkort
Tillgång till egen bil krävs

Vi erbjuder Dig

Chefsförordnande med grundtjänst i kommunen

Arbetstid – Varaktighet, 100 % tillsvidare

Tillträde – Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag 2019-08-31

Ange referens: 111/2019 Von

Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattats.

Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar lämnas av

Åsa Johansson, förvaltningschef, 0224-360 99
Anne Eriksson, verksamhetschef, 0224-360 87

Fackliga organisationer nås via växeln, 0224-360 00

Ansökan

Välkommen med din ansökan med ref nr och meritförteckning till Heby kommun, Registrator, 744 88 Heby. Vi tar även emot din ansökan via e-post: information@heby.se

Heby kommun sänder inte tillbaka ansökningshandlingar om inte den sökande själv begär det.

Vi undanber oss all hjälp från rekryteringsfirmor och annonsförsäljare.