Enhetschef IFO barn och familj

Nu söker vård- och omsorgsförvaltningen i Heby kommun

Enhetschef IFO barn och familj

Referensnummer: 82/2019

Heby kommun är en småskalig kommun med bra läge i den expanderande Mälardalsregionen. Här finns bra boendemiljöer, ett rikt föreningsliv, vacker natur och chans till en rad olika fritidsupplevelser. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder, kön och ålder. Arbetsgivaren Heby kommun arbetar för mer hälsofrämjande arbetsplatser. Som ett led i kommunens utvecklingsarbete satsar vi på våra ledare, och alla kommunens chefer utbildas inom utvecklande ledarskap, UL.

Vår vision är Heby kommun – en växande landsbygdskommun med närhet, trygghet och livskvalitet

 

Bakgrund
En av våra enhetschefer har valt att gå vidare till andra arbetsuppgifter och vi söker dig som tillsammans med medarbetarna på IFO barn och familj vill fortsätta att utveckla vår enhet med fokus på barnets bästa. Om du uppskattar ett individcentrerat arbetssätt, god samverkan och ett gott samarbete med dina medarbetare och kollegor kanske just du är den vi söker.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef på IFO barn och familj ansvarar du för mottagningsfunktionen, barnutredare, familjehemsteamet, familjerätt och familjerådgivning. Enheten består av 15 kompetenta och engagerade socialsekreterare varav två teamledare.

I Heby kommun är det korta beslutsvägar och nära till samverkan och samarbete både inom enheten och med kollegor vid övriga enheter på förvaltningen. Vi arbetar i team med andra enheter när behov finns, alltid med den enskilde individen i fokus. En nära samverkan med IFO öppenvård liksom med externa utförare är av största vikt för att säkerställa att den enskildes behov tillgodoses på bästa sätt. Du kommer också att ingå i olika styrgrupper tillsammans med andra aktörer.

Som enhetschef på IFO barn och familj ingår du i verksamhet IFO/Bistånd och i verksamhetens ledningsgrupp. Inom verksamhetsområdet ingår också kommunens öppenvård. Som enhetschef har du budgetansvar och arbetsmiljöansvar inom ditt område. Heby kommun är en prestigelös organisation som ger dig möjlighet att tänka nytt och utmana dig själv och dina medarbetare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan högskoleutbildning inom det sociala området som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenhet av myndighetsutövning är ett krav liksom erfarenhet av arbete inom IFO barn och familj. Det är en fördel om du sedan tidigare har erfarenhet av arbete i en arbetsledande position med budget- och arbetsmiljöansvar. Om du har någon form av chefsutbildning ser vi det som meriterande.

Att arbeta i en landsbygdskommun som Heby innebär att ansvarsområdet blir brett och arbetsuppgifterna varierande. Detta medför att du behöver ha förmåga att se helhet och att vara flexibel. Att du ser nyttan av samverkan både internt och externt är en förutsättning för att lyckas med uppdraget. Vi söker dig som är trygg i dig själv och har lätt att skapa och upprätthålla goda relationer.  Du har ett intresse av att leda och utveckla enheten tillsammans med dina medarbetare samt en vilja att upprätthålla det goda arbetsklimatet. Ditt ledarskap präglas av en öppen och rak kommunikation, prestigelöshet samt en god samarbetsförmåga.

Krav på B-körkort.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder Dig
Arbetstid: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2019-06-09
Ange referensnummer: 82/2019
Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattats.
Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar lämnas av
Anne Eriksson, verksamhetschef IFO/Bistånd 0224-360 87
Åsa Johansson, förvaltningschef 0224-360 99

Fackliga organisationer
För SSR: Caroline Ahlin 0224 – 362 20

Ansökan
Välkommen med din ansökan via e-post: information@heby.se, eller via brev: Heby kommun, Registrator, 744 88 Heby. Glöm inte att ange referensnumret.

Heby kommun sänder inte tillbaka ansökningshandlingar om inte den sökande själv begär det.

Vi undanber oss all hjälp från rekryteringsfirmor och annonsförsäljare.