Bäst före eller bra efter?

Välkommen till en föreläsning om mat och hållbarhet.

Den vanligaste orsaken till att vi slänger mat där bäst före-datumet har passerat är att vi är rädda för att bli sjuka. Men vad betyder märkningen? Hur kan vi veta om maten inte längre kan ätas? Går det att förlänga hållbarheten hos vissa produkter? Finns det livsmedel man inte ska chansa med?
Föreläsning av SLU-forskaren Sofia Boqvist, expert på livsmedelssäkerhet och riskanalys.

Sofia reder ut begreppen och svarar på frågorna du alltid velat ställa. Hon kommer också att demonstrera  livsmedel och diskutera runt livslängd och datum.

Föreläsningen anordnas i samarbete med Folkuniversitetet.

Anmälan krävs till Östervåla bibliotek.

Adress: Stora torget 3 I, Östervåla
Telefon: 0292 – 719 77

Relaterat

  • Datum: 2020-03-04
  • Tid: 18:30 - 19:30
  • Organisatörens namn:
  • Organisatörens epostadress:
  • Organisatörens telefonnummer:
  • Plats: Biblioteket
  • Adress: Stora torget 3 I
  • Postnummer:
  • Stad: Östervåla

De kommentarer som skrivs skickas till ansvarig för aktuell sida. Inga kommentarer publiceras på webbplatsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML attibut är godkända att använda:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>