En paradislada fylld av glada hus i regnbågens färger

Glada hus och smarriga kakorI Sonia och Leo Padazakos yogalada i Huddunge är kaffet påslaget och kakorna ligger redo på faten. På de varsamt målade väggarna hänger tavlor i regnbågens alla färger. Glada hus och kringliga träd fyller de återanvända tavelramarna. Hit kommer människor för att ta en fika, prata en stund och kanske köpa en tavla eller sju.

Glada hus och smarriga kakorDet är en välkomnande och varm känsla här hos Sonia och Leo Padazakos. Längs grusvägen som leder upp mot bostadshus och yogalada hänger färggranna skyltar med hälsningar och visdomsord. ”Today you are you, that is truer than true. There is noone around who is youer than you”. I dörren in mot ladan möter Sonia leende upp med öppna armar. Det är hennes tavlor som hänger på väggarna.
– Det började med att jag behövde något att själv hänga på väggen. Så jag köpte en begagnad tavla med ram och målade den vit. Sedan målade jag ett eget motiv. Och så har jag fortsatt. Jag gillar det spontana, att bara låta bilderna komma till mig, att inte planera för mycket.

Erfaren arrangör med nya inslag
Sonia Padazakos tavlor är ett relativt nytt inslag i Fest i Heby, även om hon har varit arrangör många år tidigare. Det var för fem år sedan som hennes glada hus fick en plats i programmet, som ett komplement till de yogapass hon också arrangerar. Tavlorna har visat sig vara ett uppskattat inslag. Under måndagen kom över trettio personer förbi hos Sonia.
-Det är många som kommer från Stockholm, efter att ha hört någon annan prata om Fest i Heby och hur bra det är. Det är jätteroligt att det sprids så, säger Sonia Padazakos.

Öppnar sina hem under Fest i Heby
Glada hus och smarriga kakorMånga som kommer köper tavlor, medan andra nöjer sig med att sätta sig på det ljumna trägolvet och bara andas en stund. Det är ett ljust och nästan andäktigt rum där det hålls yogapass nu under festveckan, men också annars. Rummet inbjuder till att stanna upp och vila i ögonblicket. Och hos Sonia är man välkommen.
-Jag tycker om att möta människor. Något som är fint med Fest i Heby är att det är så hjärtligt eftersom människor välkomnar andra in i sina hem. Så Fest i Heby är liksom mysigare än vad man kanske tror, säger hon.
Läs mer om Glada hus och smarriga kakor.

Relaterat

De kommentarer som skrivs skickas till ansvarig för aktuell sida. Inga kommentarer publiceras på webbplatsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML attibut är godkända att använda:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

De kommentarer som skrivs skickas till ansvarig för aktuell sida. Inga kommentarer publiceras på webbplatsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML attibut är godkända att använda:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>