Information om lokala företag som erbjuder tjänster för minskad smittspridning

Vi har en nationell spridning av Coronavirus covid-19. Tillsammans måste vi just nu göra allt för att minska den smittspridningen. De två viktigaste åtgärderna är att vara noggrann med att tvätta händerna och att vara hemma om du är sjuk eller har symtom. Det är också viktigt att vi är extra rädda om våra äldre och andra i riskgruppen och följa Folkhälsomyndigheternas rekommendationer.

Många av våra lokala företag tar nu fram lösningar och erbjudanden för att vi ska kunna fortsätta att handla, beställa mat, gå till veterinären eller ta del av andra tjänster och samtidigt vara försiktiga och minska risken för smittspridning. Här kommer vi att lista lokala företag som erbjuder sådana lösningar. Listan kommer hela tiden att uppdateras när vi får in nya uppgifter från våra företag.

Var rädda om Er och om våra lokala företag!

Vill du som företagare presentera din tjänst här på sidan skickar du din information till webmaster@heby.se

 

Mat

Jennies kök, Östervåla
Erbjuder matlådor, sallader, baguetter, wraps, smörgåstårtor med mera från ett kylskåp på företagets altan. Innehållsförteckning sitter på kylskåpsdörren och prislapp finns på varje förpackning. Betalning sker genom swish. Den som vill ha faktura knackar på (08.00-16.00).
Dagen matlåda presenteras varje dag på @jennies.kok
Kontakt: 072-22 22 902, jennies.kok@telia.com
Adress: Björns väg 1, Östervåla
Hemsida: www.jennieskök.se
Facebook
Instagram

Jessans konditori, Heby
Knacka på dörren eller ring till Jessans så kommer personalen ut och möter dig utanför butiken. Du berättar vad du vill köpa med dig hem och personalen hämtar dina varor och tar emot betalning utanför butiken.
Kontakt: 0224-300 16
Adress: Kyrkogatan 2, Heby
Facebook

Maijas restaurang, Östervåla
Hos Maijas kan du ringa och beställa matlådor, smörgåsar, smörgåstårtor, skaldjursfat och delikatessfat för avhämtning utanför restaurangen. Vid specifika behov och överenskommelse kan också utkörning erbjudas i Östervåla med omnejd. Betalning sker via swish eller faktura.
Kontakt: 0292-200 03, info@maijas.se
Adress: Kyrkvägen 2A, Östervåla
Hemsida: www.maijas.se
Facebook
Instagram

World Tree Catering, Tärnsjö
Hos World Tree Catering kan du ringa och beställa matlådor, hamburgare, wraps, engelsk Fish and Chips, Indiska curryrätter och sallader för avhämtning utanför restaurangen. Vid specifika behov och överenskommelse erbjuds också utkörning inom Heby kommun. Betalning sker via swish eller faktura.
Kontakt: 070-328 89 33, phillip@worldtree.se
Adress: Kyrkvägen 1, Tärnsjö
Hemsida: www.worldtree.se
Facebook
Instagram

Handel

Hjälp att handla dagligvaror
Frivilliga resursgruppen (FRG) hjälper invånare som tillhör riskgruppen att handla dagligvaror. Kontakta FRG, 08.00-17.00, på telefon
0224-361 16, om du behöver hjälp att handla. Heby kommun har träffat avtal med samtliga dagligvarubutiker i kommunen vilket innebär att om du använder denna tjänst att handla via FRG så får du en faktura med inbetalningsinformation i samband med köpet. Butiker som är anslutna till detta är:

  • ICA Rylanders, Harbo
  • ICA Supermarket, Heby
  • Coop, Heby
  • ICA Nära Lunda handel, Huddunge
  • Per-Eric’s Livs, Morgongåva
  • ICA Tärnsjö
  • Hemköp, Östervåla
  • Coop, Östervåla

Blomsterlunden, Tärnsjö
Hos Blomsterlunden i Tärnsjö kan du köpa buketter, planteringar, krukväxter och choklad både till dig själv eller till någon annan och få det hemkört. Du beställer via telefon. Kontakta butiken så hittar ni en lösning som passar dig.
Kontakt: 070-600 52 68
Facebook
Instagram

Moster Märta, Tärnsjö
Kanske behöver du garner, tyger, stick- och sybehör eller annat från Moster Märta. Ring och beställ det du behöver. Butiken har kostnadsfri hemkörning i Tärnsjö med omnejd.
Kontakt: 076-169 97 39
Facebook
Instagram

Plagg & Plock, Tärnsjö
Butiken kan plocka ihop det som önskas för hemprovning eller köp. Ingen begränsning på antal plagg. Stort utbud av underkläder, strumpor, nattkläder och kläder för vardag och fest. Knacka på eller ring så sker leverans utanför butiken. Vid bra väder finns reakläder på en ställning utanför butiken. Butiken tar swish och har en bärbar kortläsare som kan tas med utanför butiken. Fakturering går också bra.
Kontakt: 0292- 508 82, 0703-80 84 58
Adress: Norra Storgatan 2B
Facebook
Instagram

Rosengömman Östervåla
Hos Rosengömman kan du beställa hantverk för hem och trädgård. Du gör telefonbeställning och hämtar i lådan utanför butiken efter överenskommelse. Betalning sker via swish.
Kontakt: 070-482 65 33
Adress: Lillängsgatan 14, Östervåla
Facebook
Instagram

Vård och hälsa

Morgongåva veterinärklinik
Erbjuder hembesök till symtomfria djurägare, som inte kan eller vill ta sig till kliniken. Skyddsutrustning kan bäras under besöket om djurägaren önskar.
Kontakt: 0224-641 41, mail@morgongavaveterinarklinik.se
Hemsida: www.morgongavaveterinarklinik.se
Facebook

Övrig service

Mäklarcentrum, Östervåla
Från Mäklarcentrum i Östervåla kan du få information om en bostad hemskickad. Är du osäker inför kontraktsskrivning hjälper mäklarna dig att hitta en lösning. Du kan boka en privat visning av bostad. Det är bara att du kontaktar Mäklarcentrum så får du hjälp med dessa frågor på distans.
Kontakt: 0292-102 04, info@maklarcentrum.se
Hemsida: www.maklarcentrum.se
Facebook
Instagram