Gemensamma spadtag markerar byggstarten för nya äldreboendet

Klicka på bilden och se filmen.

Nu har spaden satts i marken för vad som ska bli Heby kommuns nya äldreboende. Tillsammans har Annika Krispinsson, vård- och omsorgsnämndens ordförande, Patrik Englund, vd Drevviken, Carl-Adam von Schéele, Altura och Antony Norén, Veidekke, markerat byggstarten för det nya boendet med gemensamma spadtag.

Den långsiktiga fastighetsägaren Altura och äldreboendespecialisten Drevviken står bakom boendet som ska inrymma 80 äldreboendelägenheter med generösa gemensamhetsutrymmen, lokaler för hemtjänst och hemsjukvård, samt ett tillagningskök. Byggnaden kommer att omges av en grönskande och aktiv utemiljö med boulebana, utegym, odlingslådor och växthus och blir vid färdigställandet 2022 ett välkommet tillskott till stadsbilden.

– Vårdboendet Lövsta kommer att bli ett välkommet tillskott av boendeplatser inom äldreomsorgen som vi så väl behöver. Det nya vårdboendet är ett av de största projekten som kommunen någonsin gjort. Ett modernt och förhoppningsvis välkomnande boende för de som kommer att bo där, säger Annika Krispinsson (C), ordförande för vård- och omsorgsnämnden.

Under 2019 utsågs Altura och Drevviken av Heby kommun till att utveckla ett modernt äldreboende i kommunen. Visionen om ett äldreboende med hemlika miljöer, inslag av grönska och en utformning som bjuder in till umgänge var redan då tydlig. Samtidigt skulle planlösningen underlätta såväl navigering för de boende som arbetsflödet för personalen.

– Att leda ett äldreboendeprojekt är alltid spännande, och det här äldreboendet är verkligen något extra. Det engagerar att vi från tidigt skede har kunnat samskapa boendet tillsammans med Heby kommun, och det spadtag som vi tagit markerar starten på själva byggnationen. När allt är klart kommer Heby kommun ha ett boende och en mötesplats de kan vara stolta över att kunna erbjuda sina äldre,
säger Patrik Englund, VD på Drevviken.

Under fjolåret tecknade Altura ett hyresavtal med Heby kommun och Altura/Drevviken tecknade ett entreprenad-avtal med Veidekke som nu kommer att uppföra det nya boendet.

– Heby kommer att få ett äldreboende som inte bara blir ett mysigt och tryggt hem för kommunens äldre, utan dessutom en mötesplats för invånarna i stort. Med ett kafé och omkringliggande gröna ytor blir fastigheten en plats för gemenskap och aktivitet i en lugn atmosfär. Nu är vi glada över att projektet är i gång och ser fram emot att tillsammans med Drevviken och kommunen kunna välkomna de första boende här under nästa år, säger Dorotea Stellmach, Sverigechef på Altura.

För mer information: Annika Krispinsson (C), ordförande vård- och omsorgsnämnden, annika.krispinsson@heby.se, Patrik Englund, VD Drevviken, patrik@drevvikens.seDorotea Stellmach, Sverigechef, Altura, dorotea.stellmach@alturafastigheter.se, 070-946 85 97.