Full fart och rörelse när Prins Daniel gästade Tärnsjö

Under torsdagen firades nationella Upp och hoppa-dagen i Heby kommun. I centrum stod Tärnsjö skola som under förmiddagen fick besök av Prins Daniel som deltog i skolans aktiviteter och fick information om hur skolan har satt fokus på fysisk aktivitet och rörelse för sina elever.

Initiativtagare till Upp och hoppa-dagen är Generation Pep som grundats av Kronprinsessparet. Generation Pep är en organisation som arbetar för att alla barn och unga i Sverige ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv och meningen är att engagera hela samhället i arbetet.
– Vi sitter stilla 9-10 timmar om dagen. Bara tre av tio barn rör sig minst 60 minuter om dagen. Vi sitter stilla för mycket och rör oss för lite och det är något vi vill förändra, sade Prins Daniel.

Fokus på glädje och hälsa
Under förmiddagen på Tärnsjö skola fick Prins Daniel följa med på olika aktiviteter som skridskoåkning, utelek, zumba och röris. Det är favoritaktiviteter på skolan som eleverna själva valt att visa upp vid besöket.
– Vi jobbar väldigt mycket med att få in rörelse och fysisk aktivitet på ett naturligt sätt i skolan. Vår devis är att rörelse och aktivitet ska vara förenat med glädje och hälsa och inte med prestation. Vi jobbar mycket med material från Generation Pep som också fokuserar väldigt mycket på glädjen med att röra på sig, säger Alexandra Södervall, rektor på Tärnsjö skola.

Prins Daniel provar en klassrumscykel instruerad av Peter Melander Andersen.

Provade klassrumscyklarna
Under förmiddagen fick Prins Daniel också stifta bekantskap med klassrumscyklarna som gör Tärnsjö skola smått unika i Skolsverige.
– Vi har fått mycket uppmärksamhet för våra klassrumscyklar som eleverna kan sitta och trampa på under tiden att de jobbar med sitt skolarbete. Detta är ett sätt att röra sig mer och samtidigt göra av med eventuell överskottsenergi som kan skapa oro i klassrummet, säger Alexandra Södervall.
Prins Daniel fick möjlighet att prova en cykel och blev instruerad av eleverna Emanuel Pettersson och Peter Melander Andersen.
– Jag är ute på en hel del skolbesök men jag har aldrig varit hos någon tidigare som har sådana här cyklar, sade Prins Daniel och trampade på medan Peter Melander Andersen visade på cykelns olika finesser.

Prins Daniel i Tärnsjö skola

Emanuel Pettersson och Peter Melander Andersen var värdar under Prins Daniels besök på Tärnsjö skola.

Fick hela skolans autografer
Under dagen bjöds det på fika i form av frukt och smoothies och som avslutning på dagen blev det gemensam röris för hela skolan ute på skolgården. En aktivitet som Prins Daniel inte var sen att hänga med på. Tillsammans med alla elever, personal och andra inbjudna dansade Prins Daniel till tonerna av Dansa Pausa.
Emanuel Pettersson, Peter Melander Andersen och Alexandra Södervall tackade Prins Daniel för besöket med en härlig blombukett och en sagobok med sagor skrivna av barn i Heby kommun. På bokens insida hade alla elever dessutom skrivit sina autografer. Något som Prins Daniel blev mycket glad över.

 

 

Inför Prins Daniels besök hade företagarna i Tärnsjö ordnat så att flaggorna utmed Linders väg var hissade och en välkomstskylt uppsatt. Ett arbete och en hjälp som uppskattas mycket av elever och personal på Tärnsjö skola som vill rikta ett stort tack till alla inblandade. 

De kommentarer som skrivs skickas till ansvarig för aktuell sida. Inga kommentarer publiceras på webbplatsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML attibut är godkända att använda:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

De kommentarer som skrivs skickas till ansvarig för aktuell sida. Inga kommentarer publiceras på webbplatsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML attibut är godkända att använda:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>