Fysioterapeut till hälso- och sjukvårdsenheten

Nu söker vård- och omsorgsförvaltningen

Fysioterapeut till hälso- och sjukvårdsenheten

Referensnummer: 73/2019

Heby kommun är en småskalig kommun med bra läge i den expanderande Mälardalsregionen. Här finns bra boendemiljöer, ett rikt föreningsliv, vacker natur och chans till en rad olika fritidsupplevelser. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder, kön och ålder. Arbetsgivaren Heby kommun arbetar för mer hälsofrämjande arbetsplatser. Som ett led i kommunens utvecklingsarbete satsar vi på våra ledare, och alla kommunens chefer utbildas inom utvecklande ledarskap, UL.

Vår vision är Heby kommun – en växande landsbygdskommun med närhet, trygghet och livskvalitet

 

Nu finns chansen att vara en del i vår trivsamma rehabgrupp och den fortsatta utvecklingen av kommunens rehabiliteringsinsatser. Rehabgruppen består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter samt samordnare och hjälpmedelsansvarig. Gruppen kännetecknas av sitt engagemang, kompetens och arbetar med mycket glädje i vardagen. Vi har ett arbetssätt som innebär ett nära samarbete och där vi drar lärdom av varandras erfarenheter och kompetenser. Utöver den egna gruppen ingår vi även i större team med övriga professioner. Arbetet hos oss erbjuder flexibilitet och variation. Tack vare goda pendlingsmöjligheter med tåg och buss har vi medarbetare från omkringliggande orter som Sala, Västerås, Enköping och Uppsala.

Vi finns i en gemensam hälso- och sjukvårdsorganisation och är samlade under en chef. Hela gruppen utgår från gemensamma lokaler belägna centralt i Heby. Vi fördelar arbetet över kommunen och ansvarar själva för upplägg och planering av arbetet.

Arbetsuppgifter
Som fysioterapeut kommer du att utföra individuella funktions- och förflyttningsbedömningar, utforma och genomföra fysioterapeutiska rehabiliteringsinsatser samt förskriva medicintekniska hjälpmedel. Du samverkar i team tillsammans med sjuksköterska, omvårdnadspersonal, biståndshandläggare och med de chefer som finns i verksamheterna. Du strukturerar och planerar självständigt dina arbetsdagar. Utöver kliniskt patientarbete handleder och instruerar du omvårdnadspersonal i förflyttningsteknik och är en resurs i det rehabiliterande arbetssättet inom verksamheten.

Du träffar patienter i varierande åldersgrupper från 17 år och uppåt som har behov av rehabilitering. Patienterna finns inom kommunal hälso- och sjukvård och inom äldre- och funktionshinderomsorgen. Du besöker dem i deras hem, på vår korttidsenhet eller i särskilt boende.

Bakgrund
Vi söker en kollega som genom att ingå i vår rehabgrupp är med och utvecklar rehabiliteringsarbetet i kommunen. Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast, gärna med erfarenhet av och ett genuint intresse för rehabiliteringsarbete i kommunens verksamheter.  Kunskap och erfarenhet av förskrivning av medicintekniska hjälpmedel är positivt. Du är självständig och har god samarbetsförmåga. Förutom att du har humor och arbetsglädje vill vi att du är flexibel och serviceinriktad. Mycket stor vikt läggas vid personlig lämplighet

Kvalifikationer
Krav på B-körkort.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder Dig
Arbetstid: 100 %
Tillträde: enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2019-06-10
Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattats.
Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar lämnas av
Jessie Nilsson, fysioterapeut/ samordnare Rehabgruppen, 0224-361 31
Irja Gudmundsson, Enhetschef Hälso- och sjukvård, 0224- 362 57
Berit Eklöf, arbetsterapeut, 0224-361 31

Ansökan
Välkommen med din ansökan via e-post: information@heby.se, eller via brev: Heby kommun, Registrator, 744 88 Heby. Glöm inte att ange referensnumret.

Heby kommun sänder inte tillbaka ansökningshandlingar om inte den sökande själv begär det.

Vi undanber oss all hjälp från rekryteringsfirmor och annonsförsäljare.