Gör som Emma – tänk kreativt

Tiden för pandemin har varit en omställningens tid för Korpen.

Klicka på bilden för att se filmen med Emma.

För att kunna hålla verksamheten igång har Emma tillsammans med Korpens övriga ledare och styrelse behövt tänka nytt och kvalitetssäkra hela verksamheten.Träningspass har nu begränsats vad gäller hur många som kan vara med på plats, och golven har märkts upp så att deltagarna ska bli påminda om att hålla avstånd. Spinningpassen som i vanliga fall har en naturlig begränsning har idag begränsats ytterligare så att avstånd kan hållas mellan deltagarna.

Emma berättar att hon också håller digitala zumbapass två gånger i veckan. Då står hon ensam i Korpens lokaler medan deltagarna är med via länk. Hon tycker att det är roligt att man faktiskt kan interagera med varandra trots att det är digitala pass.

– Under de livestreamade passen kan deltagarna skicka emojis under tiden som vi dansar. Det är väldigt roligt. Då kan man få en liten eld om det är en särskilt bra låt, eller ett hjärta, handklapp eller en tumme upp.

Emma vill ge en eloge till Korpens övriga ledare och till föreningens styrelse som har gjort ett fantastiskt arbete för att kunna hålla verksamheten i gång, vilket Emma är glad och tacksam över.

– Det är viktigt för våra deltagare att kunna fortsätta träna, just för att förebygga psykisk ohälsa. Det är särskilt viktigt i de här tiderna.

Korpen kommer fortsätta kvalitetssäkra sin verksamhet och göra de begränsningar som krävs så länge som det behövs. Däremot finns det drömmar och en längtan efter att kunna ha fulla pass på plats och få känna den känslan igen.

Heby kommun är mycket tacksamma över alla föreningar som kämpar och gör ovärderliga insatser för att lindra pandemins konsekvenser. Korpen är ett fantastiskt exempel på detta. Om du har tips på andra föreningar, företag eller personer som gör insatser under pandemin tar vi tacksamt emot dessa på webmaster@heby.se . Vi vill hylla så många pandemihjältar vi kan.