Gör som Ola – hitta lösningar

Klicka på bilden och se filmen där Ola berättar

ICA Rylander i Harbo var en av många butiker där man gjorde anpassningar när Corona covid-19 blev en realitet i Sverige. Skyltar om att hålla avstånd kom upp, liksom avdelare och plast vid kassorna. Det blev också snabbt mycket handsprit och desinfektion av butikens ytor. Men den största omställningen har varit att hjälpa de äldre att handla på ett smittsäkert sätt.

– Vi har fått många fler utkörningar och hemleveranser till äldre. Det har ökat med flera hundra procent, säger Ola Rylander som driver ICA-butiken i Harbo.

I butiken finns det ytor som är ganska trånga och det är viktigt att vi tänker på att hålla avstånd till andra personer.

– Det vi måste fortsätta tänka på under pandemin är att hålla avstånd och ta hänsyn till varandra. Det är lätt gjort att det trängs ihop, och det är inte stora utrymmen överallt. Så var försiktiga och håll avstånd, påminner Ola.

 

Heby kommun är mycket tacksamma över alla företag som kämpar och gör ovärderliga insatser för att lindra pandemins konsekvenser. ICA Rylander är ett fantastiskt exempel på detta. Om du har tips på andra företag, föreningar eller personer som kämpar och gör insatser under pandemin tar vi tacksamt emot dessa på webmaster@heby.se . Vi vill hylla så många pandemihjältar vi kan.

Relaterat