Heby kommun startar ännu en omgång lärlingsvuxutbildning för solcellsmontörer

I september startar Heby kommun ännu en omgång av den enda lärlingsvuxutbildningen i Sverige för blivande solcellsmontörer. Detta görs i samarbete med branschen som är i stort behov av ny arbetskraft. Under året har personer som är intresserade av att gå utbildningen efterlyst en ny kursstart.

Heby kommun är den mest solcellstäta kommunen i Sverige när man räknar på installerad solel per invånare. Det gör att intresset är stort i vår kommun men också i hela branschen för personer som kan montera solceller. Merparten av de som deltog och fullföljde utbildningen förra perioden arbetar nu som solcellsmontörer/tekniker, säger Camilla Gunnarsson, rektor på Centrum för Livslångt lärande i Heby kommun.

Del av viktig omställning
Genom utbildningen får deltagarna möjlighet att vara en viktig del av den nödvändiga omställningen till förnybar energi. Deltagarna får också möjlighet att komma in i en bransch med stark tillväxt som har en lokal, nationell och global arbetsmarknad. Dessutom är det en bransch som präglas av en enorm teknikutveckling och genom praktiken hos företagen får deltagarna ta del av det senaste på marknaden.

Färdigutbildade montörer efterlängtade av branschen
Utbildningen är en lärlingsvuxutbildning vilket gör att den vänder sig till alla över 20 år som har grundläggande behörighet i matte och svenska/svenska som andra språk. Sista ansökningsdag är den 31 juli. Utbildningen startar den 6 september och avslutas den 6 februari 2022. Läs mer om utbildningen och ansök via länken nedan.

Relaterat