Information om lokala företag som erbjuder tjänster för minskad smittspridning

Vi har en nationell spridning av Coronavirus covid-19. Tillsammans måste vi just nu göra allt för att minska den smittspridningen. De två viktigaste åtgärderna är att vara noggrann med att tvätta händerna och att vara hemma om du är sjuk eller har symtom. Det är också viktigt att vi är extra rädda om våra äldre och andra i riskgruppen och följa Folkhälsomyndigheternas rekommendationer.

Många av våra lokala företag tar nu fram lösningar och erbjudanden för att vi ska kunna fortsätta att handla, beställa mat, gå till veterinären eller ta del av andra tjänster och samtidigt vara försiktiga och minska risken för smittspridning. Här kommer vi att lista lokala företag som erbjuder sådana lösningar. Listan kommer hela tiden att uppdateras när vi får in nya uppgifter från våra företag.

Var rädda om Er och om våra lokala företag!

Vill du som företagare presentera din tjänst här på sidan skickar du din information till webmaster@heby.se

 

Mat

Jennies kök, Östervåla
Erbjuder matlådor, sallader, baguetter, wraps, smörgåstårtor med mera från ett kylskåp på företagets altan. Innehållsförteckning sitter på kylskåpsdörren och prislapp finns på varje förpackning. Betalning sker genom swish. Den som vill ha faktura knackar på (08.00-16.00).
Dagen matlåda presenteras varje dag på @jennies.kok
Kontakt: 072-22 22 902, jennies.kok@telia.com
Adress: Björns väg 1, Östervåla
Hemsida: www.jennieskök.se
Facebook
Instagram

Jessans konditori, Heby
Knacka på dörren eller ring till Jessans så kommer personalen ut och möter dig utanför butiken. Du berättar vad du vill köpa med dig hem och personalen hämtar dina varor och tar emot betalning utanför butiken.
Kontakt: 0224-300 16
Adress: Kyrkogatan 2, Heby
Facebook

Maijas restaurang, Östervåla
Hos Maijas kan du ringa och beställa matlådor, smörgåsar, smörgåstårtor, skaldjursfat och delikatessfat för avhämtning utanför restaurangen. Vid specifika behov och överenskommelse kan också utkörning erbjudas i Östervåla med omnejd. Betalning sker via swish eller faktura.
Kontakt: 0292-200 03, info@maijas.se
Adress: Kyrkvägen 2A, Östervåla
Hemsida: www.maijas.se
Facebook
Instagram

World Tree Catering, Tärnsjö
Hos World Tree Catering kan du ringa och beställa matlådor, hamburgare, wraps, engelsk Fish and Chips, Indiska curryrätter och sallader för avhämtning utanför restaurangen. Vid specifika behov och överenskommelse erbjuds också utkörning inom Heby kommun. Betalning sker via swish eller faktura.
Kontakt: 070-328 89 33, phillip@worldtree.se
Adress: Kyrkvägen 1, Tärnsjö
Hemsida: www.worldtree.se
Facebook
Instagram

Faster Veras Café, Tärnsjö
Till Faster Veras Café i Tärnsjö kan du ringa och beställa luncher, smörgåsar, smörgåstårtor, tårtor eller något annat gott till fikat. För alla pensionärer i Tärnsjö erbjuds hemkörning.
Kontakt: 0292-50005 eller 070-357 17 80
Hemsida: www.fastervera.se/cafe
Facebook

Ängsholmens Gårdsmejeri, Harbo
Gårdsbutiken är öppen under lördagar. Köande sker utanför butiken där det ska vara minst några meter mellan varje sällskap. Det finns förberedda ostpåsar och färdigpackad ost så att det går snabbt i butiken.
Kontakt: 073-089 17 28
Hemsida: www.angsholm.se
Facebook

Vansjö Ekokött, Heby
Vansjö Ekokött erbjuder försäljning av ekologiska och Kravmärkta köttlådor direkt till kund. Hängmörat, konsumentstyckat och förpackat naturbeteskött. Företaget tar emot sina kunder en i taget utomhus. Kontakta företaget för att få reda på mer om hur du kan beställa och köpa kött på ett tryggt sätt.
Kontakt: 070-044 68 15
Hemsida: www.vansjo.se
Facebook

Våla pizzeria, Östervåla
Hos Östervåla pizzeria har man satt upp plexiglas vid kassan för säker betalning. Man har också tagit bort bord för ökat avstånd mellan borden och därmed färre besökare samtidigt.
Kontakt: 0292-712 66
Adress: Torgvägen 1A, Östervåla

 

Handel

Blomsterlunden, Tärnsjö
Hos Blomsterlunden i Tärnsjö kan du köpa buketter, planteringar, krukväxter och choklad både till dig själv eller till någon annan och få det hemkört. Du beställer via telefon. Kontakta butiken så hittar ni en lösning som passar dig.
Kontakt: 070-600 52 68
Facebook
Instagram

Moster Märta, Tärnsjö
Kanske behöver du garner, tyger, stick- och sybehör eller annat från Moster Märta. Ring och beställ det du behöver. Butiken har kostnadsfri hemkörning i Tärnsjö med omnejd.
Kontakt: 076-169 97 39
Facebook
Instagram

Rosengömman, Östervåla
Hos Rosengömman kan du beställa hantverk för hem och trädgård. Du gör telefonbeställning och hämtar i lådan utanför butiken efter överenskommelse. Betalning sker via swish.
Kontakt: 070-482 65 33
Adress: Lillängsgatan 14, Östervåla
Facebook
Instagram

Däckia, Heby
Däckia i Heby erbjuder däck och däckbyte. Alla kunder får just nu vänta utanför på sin tur. När det är dags får kunden köra in bilen själv. Det finns möjlighet till swishbetalning och uppmanar alla att använda sig av handsprit som alltid finns på plats.
Kontakt: 0224-301 57
Adress: Brogatan 12, Heby
Hemsida: www.dackia.se/dackverkstad/dackia-heby/272

Blomsterträdgårn, Östervåla
Blomsterträdgården flyttar ut delar av sitt utbud utanför butiken. Vill du ha hjälp men inte vill gå in i butiken så är det bara att vänta utanför så kommer personalen ut och hjälper dig. De hämtar det du vill ha och tar emot betalning utanför butiken. Under veckan 17 öppnas även trädgården för försäljning.
Kontakt: 0292-101 50
Adress: Fredsgatan 5, Östervåla
Hemsida: www.blomstertradgarnostervala.se
Facebook

Schonannes kläder, Östervåla
Schonannes kläder kör hem kläder till kunden som denne får ha hemma och prova i lugn och ro i ett dygn. Därefter hämtas de kläder som kunden ej vill ha. Servicen gäller boende i Östervåla, Harbo och Tärnsjö. Du kan även ringa och boka en tid för att få komma till butiken helt själv när den är stängd för andra kunder. Kontakta Schonannes för att hitta en lösning som passar dig.
Kontakt: 073-180 22 06 eller 070-623 31 03
Adress: Villagatan 2, Östervåla
Hemsida: www.schonannes.se
Facebook

Elon, Östervåla
Elon i Östervåla som erbjuder vitvaror, varor till hem och trädgård, belysning och mycket annat erbjuder personer som tillhör riskgrupp att ringa och boka tid för att få komma till butiken utanför ordinarie öppettid. Då får man möjlighet att komma till butiken mellan 09.00 och 10.00 och vara själv i butiken. Om du kommer under ordinarie öppettider men inte vill gå in i butiken är det bara att slå en signal eller knacka på dörren så kommer personal ut till dig. Möjlighet till betalning med swish finns.
Kontakt: 0292-101 40
E-post: ostervala@elon.se
Adress: Stora torget 3D, Östervåla
Hemsida: www.elon.se/butiker/ostervala
Facebook

Wåhlstedts AB, Östervåla och Heby 
Hos Wåhlstedts kan ni ringa och beställa färg, tapeter, djurfoder, smink, städmaterial, toapapper, trädgårdsmaskiner, trädgårdsredskap, reservdelar samt mycket mycket mer. Vi har utkörning hem till Din dörr. Vill Ni inte gå in i butiken, knacka bara på dörren så kommer personalen ut. Betalning sker med kontanter, swisch eller med kort. Nyhet! Öppet till kl 19:00 på torsdagar. Varmt välkomna!
Kontakt: Camilla, 0292-71072
E-post: camilla.liljeberg@wahlstedts.se
Adress: Dalvägen 3, Östervåla
Adress: Spannmålsvägen 1, Heby
Hemsida: http://www.wahlstedts.se/
Facebook

Skönhet och hälsa

Ann-Sofies Hårvård, Heby
Ann-Sofies Hårvård har sin salong på Tegelbacken i Heby. Salongen rengör mellan varje kund kring stol och verktyg. Bokar in klipptider med mellanrum så att salongen kan rengöras ordentligt mellan besöken. Händer tvättas och spritas mellan varje kund. Kunderna som kommer för tidigt får vänta utanför i entrén och inte inne i salongen. Salongen erbjuder även hembesök. Kontakta salongen för att hitta en lösning tillsammans.
Kontakt: 0224-311 15, 070-440 01 56
Adress: Huddungevägen 2, Heby

Gunillas Hår och Shop, Östervåla
Hos Gunillas Hår och Shop tar man endast emot en kund åt gången. Man är också noga att sprita ytor som handtag, tvättställ och även kunderna får desinficera sina händer.
Kontakt: 0292-109 12
Adress: Torgvägen 1, Östervåla

Susanne Ekstrand Friskvård
Hos Susanne Ekstrand Friskvård tas en kund emot åt gången och det är alltid en viss tid mellan kunderna för att undvika möten. Här används ytdesinfektion, handsprit, visir, munskydd och handskar i samband med behandling. Du ska vara smittfri när du besöker mottagningen. Susanne Ekstrand friskvård erbjuder också tjänster som fungerar på distans. Det är bara att du hör av dig så hittar vi en lösning.
Kontakt: 070-820 92 80
Adress: Tångvägen 3, Morgongåva
Bokadirekt
Hemsida: https://susanneekstrandmedium.se/
Facebook
Instagram

Djur och djurvård

Morgongåva veterinärklinik
Erbjuder hembesök till symtomfria djurägare, som inte kan eller vill ta sig till kliniken. Skyddsutrustning kan bäras under besöket om djurägaren önskar.
Kontakt: 0224-641 41, mail@morgongavaveterinarklinik.se
Hemsida: www.morgongavaveterinarklinik.se
Facebook

Hundteknik.se, Översävne, Heby
Hos Hundteknik i Heby kan du beställa allt till ditt husdjur och antingen hämta varorna utomhus i Översävne alternativt få dina varor utkörda. Beställningar tas emot per telefon och e-post då inte alla produkter syns på hemsidan. Hundteknik.se erbjuder inte bara hundtillbehör utan kan även tillfälligt ställa om och ta in allt som kan tänkas behövas för gnagare och andra smådjur, hästar, fåglar, höns, reptiler, katt och även akvarie- och dammfisk. Vi har även ett stort utbud av foder från stora tillverkare. Både torrfoder, färskfoder och burkmat. Välkommen att höra av dig med dina frågor och beställningar.
Kontakt: 076-914 75 88 (tala in ett meddelande så ringer jag upp), anna@hundteknik.se
Hemsida: www.hundteknik.se
Facebook

 

Övrig service

Mäklarcentrum, Östervåla
Från Mäklarcentrum i Östervåla kan du få information om en bostad hemskickad. Är du osäker inför kontraktsskrivning hjälper mäklarna dig att hitta en lösning. Du kan boka en privat visning av bostad. Vi erbjuder också digitala visningar. Det är bara att du kontaktar Mäklarcentrum så får du hjälp med dessa frågor på distans.
Kontakt: 0292-102 04, info@maklarcentrum.se
Hemsida: www.maklarcentrum.se
Facebook
Instagram