Jobba i Heby kommun – Hos Medborgarservice står kunskap och service i fokus

Sofia Holm, samordnare och samhällsvägledare på Medborgarservice.

När du kontakter Heby kommun är det till Medborgarservice du kommer allra först. Medarbetarna i Medborgarservice tar emot dig via telefon, e-post eller i receptionen i kommunhuset. Här står kunskap och service i fokus för att kunna hjälpa medborgare och andra besökare på bästa sätt.

På Medborgarservice jobbar sex samhällsvägledare med både gemensamma och egna arbetsuppgifter. Gemensamt för alla tjänster är service.
– Hos oss måste du kunna lite om mycket. Det är viktigt att du är lyhörd och hjälper medborgaren på bästa sätt. Vi kommer i kontakt med personer och medborgare med olika bakgrunder, språkkunskaper och förståelse för samhället. Det är därför viktigt att vi anpassar vår service och vårt bemötande utifrån den person vi möter. Utgångspunkten är att alla som kontaktar medborgarservice har rätt till en likvärdig service, säger Sofia Holm, samordnare och samhällsvägledare på Medborgarservice.

En del av verksamhetens medarbetare hanterar också budget- och skuldrådgivning och konsumentrådgivning. Viktiga frågor där man också får vara beredd på många kontakter med andra myndigheter och företag.

Karin Eljansbo, kanslichef.

– Ingen fråga är för liten för Medborgarservice, det handlar om att vi skapar kvalitet och service för våra medborgare. För att jobba här måste man gilla att hjälpa och vägleda medmänniskor. Hos oss går du hem efter arbetsdagen med en härlig känsla av att du har fått hjälpa personer i stort och smått, säger Karin Eljansbo, kanslichef på Heby kommun.

Vill du bli en del av detta fantastiska servicegäng? Just nu söker Medborgarservice en samhällsvägledare som också ska jobba med budget- och skuldrådgivning. Läs mer om tjänsten via länken nedan och hör av dig om du har några frågor.

Relaterat

Kontakt
Karin Eljansbo
Kanslichef
0224-361 13
karin.eljansbo@heby.se