Jobba i Heby kommun – Rehabgruppen gör skillnad i människors vardag

Susanne Arvenius

Susanne Arvenius

Rehabgruppens arbete gör stor skillnad för många människor i vår kommun. Gruppen träffar dagligen olika invånare som är i behov av rehabilitering eller olika hjälpmedel för att få sin vardag att fungera bättre. Arbetet utförs i team där arbetsterapeut, fysioterapeut, sjuksköterska och omvårdnadspersonal gör en gemensam insats för att så effektivt som möjligt hjälpa.

– Vi har ett så positivt och engagerat arbetslag som arbetar prestigelöst och tar möjligheter till att lära från varandra säger Susanne Arvenius Enhetschef på Hälso- och sjukvårdsenheten i Heby kommun

Teamet arbetar med individuella funktions- och aktivitetsbedömningar och utformar och genomför olika rehabiliteringsinsatser tillsammans med vårdtagaren och omvårdnadspersonal. Arbetet är flexibelt och ingen dag är den andra lik. Arbetslaget träffar människor i alla åldrar på olika platser i kommunen. Ibland är de i de privata hemmet, ibland kan insatsen vara till ett särskilt boende eller på kommunens korttidsavdelning.

– Att arbeta så nära en vårdtagare ställer stora krav på att man är trygg i sin roll och agerar lyhört. Därför är jag så glad att vi i Heby kommun har ett sådant kunnigt och kompetent gäng som har sådan kunskap och trygghet i sin profession säger Susanne

Chans att bli en del av Rehabgruppen
Just nu söker Hälso- och sjukvårdsenheten en arbetsterapeut som vill vara med och arbeta i deras härliga gäng. Läs mer om Hälso- och sjukvårdsenhetens arbete och sök tjänsten som arbetsterapeut via länken nedan.

Relaterat