Gör som Ellen, Julia och Havin – gör någon glad

Gör som Ellen, Julia och Havid – gör någon glad

Se filmen där tjejerna berättar. Klicka på bilden.

Minken i Morgongåva – pandemihjältar med julkort som vapen

Fritidsgården Minken i Morgongåva fick ställa om sin verksamhet när Corona covid-19 kom. Nu ligger fokus på att hjälpa, och sprida ljus och glädje till andra i en prövande tid.

Det pysslas med stor glädje och frenesi i lokalerna. De skapar julkort till dem som behöver det mest.

Hittills har vi pysslat ihop cirka 100 stycken julkort och alla barn som vill får pyssla varje gång de är här, säger Carina Ericsson, ungdomsledare på Minken.

Julkorten kommer att skänkas till hemtjänsten och är till de personer som är ensamma och isolerade under julhelgen med en varm hälsning om en god jul.

Tre av de som pysslar är Julia Lindvall, Ellen Helander och Havin Cifci, alla från årskurs 5.

-Vi gör det här för att de som inte har någon att besöka eller inte får något besök i jul ska kunna känna sig lite gladare säger Julia, Ellen och Havin.

Verksamheten på Minken har också vidtagit åtgärder för att barnen som pysslar ska kunna göra det i en säker miljö. De har delat in barnen efter årskurs och varje årskurs får besöka Minken olika dagar.

Vi fick också lov att ställa in verksamheten som vi hade för daglediga men istället öppnade vi då upp för våra tonåringar de dagarna. Vi kommer även att erbjuda tonåringar en aktivitet efter nyår där vi kommer gå till utegymmet och elljusspåret i Morgongåva och röra på oss tillsammans och vi bjuder även på mellanmål där, säger Carina Ericsson.

Berätta gärna för oss om någon annans hjältedåd eller dina egna via #vifixardethartillsammansheby

Relaterat