Gör som Leffe – håll fast vid din dröm

Gör som Leffe – håll fast vid din dröm

Se filmen där Leffe berättar. Klicka på bilden.

”Vi måste kämpa på som egna företagare. Det är bara rakt fram som gäller”

Leif Lind driver Gårdsjö Älgpark tillsammans med sin sambo Ilona. Företaget har påverkats mycket av Corona covid-19 pandemin och haft det mycket tufft.

Företaget kände av pandemins påverkan redan i maj när de tappade alla sina bussresor till Gårdsjö. De gjorde att företaget fick ett stort ekonomiskt tapp men Leif och Ilona bet ihop.

– Jag har försökt att se positivt hela tiden, pandemin kommer att gå över och vi måste kämpa på som egna företagare. Det är bara rakt fram som gäller, säger han.

Företaget fick göra en hel del åtstramningar för att klara sig ekonomiskt.

– Vi pratade med banken och vi tittade över våra kostnader över lag för att försöka få ner dem. Vi köpte inte in något nytt inför säsongen exempelvis souvenirer utan använde de vi hade kvar och slimmade ner hela vår organisation. På så sätt har vi kunnat ha ekonomi så att vi har klarat oss hela tiden.

Att hålla i och hålla ut är viktigare än någonsin just nu och Leif tror att vi har lärt oss mycket av pandemin och att det kommer att  påverka oss för lång tid framöver.

– Jag tror att vi människor kan lära oss mycket av den här pandemin, att ta hand om varandra och att tänka positivt och att ur det här kommer det att komma mer kärlek och närhet till folket de är jag övertygad om, säger Leif.

Heby kommun är mycket tacksamma över alla företag som kämpar och gör ovärderliga insatser för att lindra pandemins konsekvenser. Gårdsjö Älgpark är ett fantastiskt exempel på detta. Om du har tips på andra företag, föreningar eller personer som kämpar och gör insatser under pandemin tar vi tacksamt emot dessa på webmaster@heby.se . Vi vill hylla så många pandemihjältar vi kan.

Relaterat