Gör som Torbjörn – hjälp till där det behövs

Se filmen där Torbjörn berättar. Klicka på bilden.

Frivilliga resursgruppen, FRG, handlar mat och mediciner åt de som inte kan.

Torbjörn Ivarsson har länge varit aktiv i den frivilliga resursgruppen FRG i Heby kommun. I våras blev FRG tillfrågade av räddningstjänsten om de kunde hjälpa till och handla mat och mediciner till de personer som på grund utav Corona covid-19 inte hade möjlighet att handla själva. Nu har de handlat ett stort antal matkassar och hämtat ut mediciner till framför allt äldre människor som inte har kunnat ta sig ut själva till matbutiker och apotek.

Totalt har FRG cirka 25 uppdrag i veckan i hela kommunen. I början av pandemin var det fler uppdrag än så per vecka men allt eftersom har många fått tag på någon som kan hjälpa dem. De personer som är kvar däremot drabbas hårt av isoleringen.

– Den sociala aspekten av isoleringen som många av de äldre hamnar i är nästan värst att se. De är olustigt att vi inte vet vart den här sjukdomen kommer att ta vägen och att den har en så stor påverkan rent psykiskt på så många säger Torbjörn.

Torbjörn och hans kamrater inom FRG kommer att fortsätta handla åt de äldre så länge som de behövs och så länge de orkar.

– Vid de här laget kan jag alla kommunens dagligvarubutiker och deras utbud ganska väl så de klart att vi fortsätter att hjälpa, det är skönt att göra en insats när den så väl behövs och man känner sig väldigt uppskattad säger Torbjörn.