KKiK-Kommunens kvalitet i korthet

Kommunens Kvalitet i Korthet (KKiK) är består av cirka 40 mått som beskriver kommunens kvalitet och effektivitet inom fem viktiga kunskapsområden. Sveriges Kommuner och Landsting driver projektet, som startade 2006. Från och med 2010 deltar Heby kommun i projektet. Flertalet av landets kommuner deltar i undersökningen.

Syftet med KKiK är att resultatet kan vara ett underlag för de förtroendevaldas dialog med medborgarna om kvaliteten på kommunens service. Måtten används också som en del i styrningen och verksamhetsutvecklingen.
KKiK:s kvalitetsmått omfattar områdena

• Din kommuns tillgänglighet
  • Trygghetsaspekter i din kommun
  • Din delaktighet och kommunens information
  • Din kommuns effektivitet
  • Din kommun som samhällsutvecklare

Resultaten tas fram på samma sätt av alla deltagande kommuner. Därför blir det möjligt att jämföra vår kommuns resultat med andra kommuners. Eftersom resultaten redovisas varje år går det också att jämföra utvecklingen över tiden.