Statistik

För sjätte året i rad ökar befolkningen i Heby kommun

Vid årsskiftet 2018/2019 visar SCB:s färska befolkningsstatistik att Heby kommun hade 13 910 invånare. Vi växte med 56 personer under 2018 och det betyder att folkmängden i Heby kommun ökade för sjätte året i rad.

Ökningen med 56 personer förklaras främst genom ett positivt inflyttningsnetto. Det var 54 personer fler som flyttade till vår kommun än som valde att flytta härifrån. Över en tredjedel av de som flyttade till kommunen var kvinnor, vilket är ovanligt och välkommet för Heby kommun där det bor 300 fler män än kvinnor.

Det föddes också två personer fler än vad som dog vilket är en mycket positiv och eftersträvansvärd siffra. 2017 gick skillnaden åt andra hållet då 30 personer fler gick bort än som föddes. Att det dör fler personer än vad som föds är vanligare i de svenska kommunerna. En trend som Heby kommun alltså bröt under 2018.

I övriga kommuner i länet är utvecklingen lite varierande. Heby kommun växer men takten avtog något under 2018 och en liknande utveckling ser man även för Uppsala, Enköping och Knivsta. I Östhammar, Tierp och Håbo ökade ökningstakten och i Älvkarleby minskar folkmängden något.

 

Vill du läsa mer om befolkningsstatistiken hittar du det här

Relaterat

De kommentarer som skrivs skickas till ansvarig för aktuell sida. Inga kommentarer publiceras på webbplatsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML attibut är godkända att använda:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>