Om oss

Musikskolans lärare under en konsert för kommunens barn och unga.

Musikskolans lärare under en konsert för kommunens barn och unga.

Vad vi erbjuder

Varje termin erbjuder vi undervisning i instrument och sång för dig som är folkbokförd i Heby kommun och går i årskurs tre och uppåt. Från termin till termin erbjuder vi också olika typer av andra estetiska kurser såsom teater, dans, musikal och artisteri. De kurserna går ibland bra att anmäla sig till även för yngre åldrar. Undervisningen är en verksamhet som sker på fritiden och bara undantagsvis under skoldagen.

Våra lokaler finns i Heby och Östervåla men vi bedriver undervisning i hela Heby kommun. Vi som jobbar här är alla högskoleutbildade musik- och/eller dans/teaterpedagoger med bred erfarenhet av att undervisa barn och unga inom området.

Vår undervisning

Vår undervisning är individanpassad. Vi vill att du som elev ska utvecklas och utmanas utifrån där du befinner dig. Det betyder att våra lektioner kan se olika ut beroende på vad du som individ behöver. På Musikskolan har vi lärare också ett tätt samarbete och en god dialog. Det betyder att du som elev hos oss får möjlighet att samverka med andra elever på Musikskolan, prova fler instrument eller en annan estetisk kurs.

Individanpassad undervisning betyder inte att all undervisning är enskild. Tvärtom tror vi på gruppens kraft och hur glädjen som föds ur gemenskap är viktig för vår utveckling. Det ser vi i våra teater- musikal- och danskurser men också i vår instrumentundervisning när vi spelar tillsammans i olika sammanhang. Vi växer som individer när vi blir en del av någonting större tillsammans med andra. Undervisningen kommer dock alltid att börja med enskild undervisning där du får känna dig för och lära dig grunderna. Först när du känner dig redo provar vi undervisning och samverkan tillsammans med andra elever och/eller kurser.

Läs mer om våra instrument och kurser

Vi hoppas att du ska trivas och vara kvar länge hos oss. Varmt välkommen till Musikskolan i Heby kommun.