Vanliga frågor och svar

Vad är viktigt att tänka på innan jag börjar på Musikskolan?

Om du ska spela ett instrument hos oss är det viktigt att du är beredd att lägga tid på att öva några gånger varje vecka, utöver lektionstid. Du förväntas också hålla koll på terminens planering och annan information som skickas till dig. Du behöver också ha ett instrument hemma att spela på (se nedan angående att hyra instrument).

Hur mycket behöver jag öva på mitt instrument?

Vi förväntar oss att du övar minst tre gånger i veckan, utöver lektionstid.

Vem kan anmäla sig till Musikskolan i Heby kommun?

Alla som är folkbokförda i Heby kommun och går i lägst årskurs tre kan anmäla sig till Musikskolan. Några av våra kurser i dans och teater har ibland utbud för lägre åldrar. Du hittar mer information om terminens kurser här.

Hur anmäler jag mig?

Du anmäler dig via vår e-tjänst. Den hittar du här.

Måste jag anmäla mig varje termin?

Nej, du anmäler dig till musikskolan en gång och kommer sedan att betraktas som elev hos oss tills du säger att du inte vill vara det längre. Om du inte vill vara elev hos oss längre behöver du göra en avanmälan. Det gör du genom att kontakta Elise Teinler: 0224-360 32
elise.teinler@heby.se

Det har kommit en faktura fast jag inte anmält mig den här terminen. Vad beror det på?

Det beror på att du inte har avanmält dig som elev hos oss, och då fortsätter du att vara elev automatiskt. Om du inte vill fortsätta på Musikskolan behöver du avanmäla dig. Kontakta Elise Teinler: 0224-360 32
elise.teinler@heby.se

Kan jag låna eller hyra ett instrument?

Vi har inga instrument att låna ut. Däremot har vi ett litet utbud av instrument att hyra. Hör av dig till musikskolans lärare så berättar vi mer. Du hittar kontaktuppgifter till alla lärare här.

Vad ska jag göra om jag blir sjuk eller inte kan komma på en lektion?

Om du inte kan komma till en lektion ska du höra av dig till din lärare via sms i så god tid innan lektionen som du kan. Du hittar kontaktuppgifter till alla lärare här.

Uppträder man inför publik?

Musikskolan brukar göra avslutningskonserter varje termin för föräldrar och skolelever. Då sjunger och spelar vi som en grupp tillsammans inför publiken. Det är frivilligt och ingenting man måste. Däremot är det en rolig och utvecklande sak att vara med på som vi varmt rekommenderar.

Vad kostar det?

Du betalar en terminsavgift till Musikskolan som är lika hög oberoende av hur många kurser du är med på. Du kan alltså välja att spela ett instrument och vara med på exempelvis en teaterkurs för samma pris. Terminsavgifterna ser olika ut beroende på olika saker. Du hittar mer information om Musikskolans priser här.