Piano

Händer på pianotangenter, spelar

Piano är ett varierande instrument. Det kan dels vara en del av ett band, dels ackompanjera någon som till exempel sjunger. Det kan också vara ett soloinstrument. Pianot klarar av alla musikaliska situationer och stilar. När du väljer att spela piano hos oss kommer du få utveckla din förmåga inom allt detta. Och vi utgår självklart från din bakgrund och dina förutsättningar för att hjälpa dig att utvecklas därifrån.

På pianolektionen får du jobba med olika typer av övningar men även låtar och musikstycken. Övningarna gör att man får de tekniska och motoriska färdigheter som behövs för att utveckla sitt pianospel. Förutom de mer tekniska detaljerna så utvecklar man förstås även sin musikalitet och sitt teoretiska kunnande.

I pianoundervisningen är det naturligt att lära sig att spela på gehör men också att lära sig spela efter noter. Vi jobbar ganska direkt med båda dessa ingångsvinklar.

Vi blandar gärna genrer och stilar. Allt från pop till klassiskt, äldre klassiker (låtar/stycken) med nya.

Undervisningen sker enskilt eller i mindre grupp. Ibland spelar vi tillsammans med andra instrument. Det kan till exempel vara inför olika uppspel eller konserter som anordnas ibland för de elever som vill delta.

 

Kontakt lärare

Vanliga frågor och svar