Morgongåva förskola certifierad med Grön flagg

Under ett helt år har barn och pedagoger på Morgongåva förskola arbetat intensivt för att den 8 april i år äntligen certifieras enligt Grön flagg. Grön flagg drivs av Håll Sverige Rent och är ett lärandeprogram inom hållbar utveckling som omsätter kunskap till direkt handling. Morgongåva förskola har arbetat utifrån tre teman, djur och natur, livsstil och hälsa, skräp och avfall, och redovisat till Grön flagg vad, hur och varför man arbetar med just dessa teman.  .

Det är som en resa som vi gjort tillsammans, barn och pedagoger har alla varit mycket delaktiga och nu är vi certifierade. Det blir som ett kvitto på att verksamheten arbetar med hållbarhet och hållbar utveckling säger Maria Byström, rektor på Morgongåva förskola i Heby kommun.

Ett samverkansprojekt

Arbetet har gjorts gemensamt mellan Morgongåva förskola och Vittinge förskola. Det har funnits en arbetsgrupp av pedagoger som drivit arbetet och som rapporterat hur arbetet går till och vilka steg som tas till Grön flagg. Från Morgongåva förskola har Karin Nelén och Isabelle Kraft varit de två förskollärare som drivit projektet.

Det bästa är att se hur barnen tar arbetet till sig, när man ser och märker att de förstår hur allt hänger samman. Sedan har vi så härliga medarbetare här på förskolan som har en så positiv inställning. Alla är verkligen med, säger Karin Nelén, förskollärare på Morgongåva förskola i Heby kommun.

Karin Nelén och Isabella Kraft

Just denna dag, den 8 april så firar förskolan sin certifiering genom att ha bjudit in kommunalrådet Marie Wilén, plantera tomatplantor, dela ut medaljer och hissa den fina gröna flaggan.

Det här är ett jättepositivt arbete där verksamheter utvecklar och delar idéer med varandra. Barnen tar ju också med sig kunskapen de får hem, så det ger ringar på vattnet även till oss vuxna säger Marie Wilén, (C), kommunalråd i Heby kommun.