Musikskolan håller lastbilskonserter utanför äldreboenden

Musikskolan håller lastbilskonserterI år tar Heby kommuns musikskola ett nytt grepp om sina traditionsenliga avslutningskonserter tillsammans med sina elever. I stället för att ställa in konserterna på grund av Corona covid-19 har man lånat en lastbil vars flak fungerar som en scen. Val av publik: Heby kommuns äldre. Under maj kommer lastbilen att rulla fram till kommunens äldreboenden och de boende kommer på så sätt kunna ta del av musiken från ett säkert avstånd.

– Vi vill passa på att sprida glädje i en tid när så mycket är tufft, särskilt för de äldre. När vi kom på att vi skulle göra våra konserter mobila och använda en lastbil så var det självklart att höra av sig till äldreboendena i kommunen för att se om de var intresserade av ett besök, säger Christian Brandt, musiklärare på Heby kommuns musikskola.

Först ut var Tegelbackens vård- och omsorgsboende i Heby. Under strilande regn och strålande sol färdades så tonerna av sommarklassikern ”Sommarnatt” fram till boendets uteplats där en skara av de boende samlats för att lyssna.