Nu väntar skidspåren på oss – stort tack till våra föreningar

Den senaste tidens snöfall och kyla har skapat förutsättningar för härlig skidåkning i Heby kommun.
Tack vare fantastiska krafter hos våra föreningar finns nu preparerade skidspår på flera håll.

Tärnsjö IF meddelar att det nu finns skidspår i ordning vid elljusspåret i Tärnsjö. Både en 2,5-kilometersslinga och en 4-kilometersslinga finns att skida på. Läs mer på Tärnsjö IF Skidor Facebook

Östervåla IF har gjort i ordning skidspår vid elljusspåret i Östervåla dit alla skidåkarsugna är välkomna och Heby AIF meddelar att skidspåren vid elljusspåret i Heby också står klara. Heby AIF har också spolat isen på rinken bakom Heby Arena som nu inbjuder till skridskoåkning. Läs mer på Östervåla IF skidor Facebook och på Heby AIF Facebook

Det finns också fina skidspår i Östa på de öppna fälten norr och söder om Älvängs natur o kulturhus (fd Gröna Kunskapshuset). Det norra spåret är 1,5 km och det södra 2,5 km. Från det norra spåret går det också ett spår vidare till Östa källor.

Byalaget i Runhällen meddelar att det nu finns ett 7 km långt skidspår och även en spolad skridskobana vid Runavallen i Runhällen.

Även i Harbo och Morgongåva meddelas nu att det finns skidspår vid elljusspåren som Morgongåva byalag och Harbo IF gjort i ordning.

Det är mycket möjligt att det finns fler skidspår i ordning som vi inte känner till. Om din förening har skidspår eller skridskois att erbjuda är du varmt välkommen att meddela detta till webmaster@heby.se så hjälper vi till att informera om det.

Stort tack till alla eldsjälar och krafter i våra föreningar som ser till att vi både kan åka skidor och skridskor när förutsättningarna finns!