Nya nationella restriktioner med anledning av Corona covid-19 – så påverkas våra verksamheter

Heby kommunDen 18 december presenterade Regeringen följande skärpta restriktioner som gäller i hela landet:

 • All verksamhet som drivs av stat, region och kommuner och som inte är nödvändig bör omedelbart stängas ned fram till den 24 januari. Det gäller bland annat badhus, bibliotek, museer och andra verksamheter.
 • Alla som kan jobba hemma ska jobba hemma. Regeringen kommer att ge ett särskilt uppdrag till alla statliga myndigheter för att säkerställa att all icke nödvändig personal ska arbeta hemma.
 • Alkoholförsäljning förbjuds från och med klockan 20.00 på serveringsställen. Detta gäller från och med den 24 december.
 • Maxantalet i ett sällskap på restaurang sänks från åtta till fyra personer. Detta gäller från och med den 24 december.
 • Köpcentrum, butiker och gym behöver sätta ett maxantal för hur många som får vistas där på en och samma gång. Trängsel får inte förekomma.
 • Gymnasieskolors fjärr- eller distansundervisning förlängs till och med den 24 januari 2021
 • Folkhälsomyndigheten rekommenderar att munskydd ska användas i kollektivtrafik under vissa tidpunkter. Folkhälsomyndigheten kommer att återkomma med detaljer innan den 7 januari då rekommendationen träder i kraft.

Så här påverkas kommunens verksamheter av de nya nationella skärpta restriktionerna

Medborgarservice
Medborgarservice är stängt för fysiska besök från och med den 21 december till den 24 januari. Behöver du hjälp är du alltid välkommen att kontakta Medborgarservice på telefon 0224-360 00 eller e-post medborgarservice@heby.se
Ska du besöka någon i kommunhuset ringer du till den personen eller till 0224-360 00 och meddelar vem du vill träffa. Därefter väntar du utanför på att bli insläppt.

Våra kultur- och fritidsverksamheter

Heby Arena
Heby Arena håller helt stängt 18 december – 24 januari med anledning av de nationella restriktionerna. Detta omfattar simhall, gym och idrottshallar. Under denna tid är det inte möjligt att boka lokaler. Alla kort (säsongskort mm) fryses och aktiveras åter när vi kan öppna igen.

Idrottshallarna i Heby, Morgongåva, Tärnsjö och Östervåla
Våra idrottshallar håller stängt 21 december – 24 januari. Under denna tid är det inte möjligt att boka lokaler.

Ungdomsverksamheten
Våra ungdomsgårdar kommer att vara stängda för inomhusaktiviteter 21 december – 24 januari. Här kommer vi att ha vår personal utomhus för att ändå finnas till hands för våra ungdomar.

Biblioteken
Våra bibliotek är stängda för inomhusbesök 21 december – 24 januari. Det gäller även Meröppet. Under denna tid går det bra att beställa böcker och annat material för avhämtning utanför våra bibliotek, ta med lånekort eller legitimation.

Så här går det till:

 • Ring eller maila det bibliotek där du vill hämta din leverans.
 • Uppge namn och födelseår.
 • Berätta vilka böcker du vill låna, om du har reservationer eller om du vill att vi plockar ihop böcker åt dig.
 • Berätta när det passar att komma och hämta dina böcker. Du hämtar upp din beställning utomhus.
 • Ta med legitimation när du hämtar kassen.

Kontaktuppgifter och öppettider till våra bibliotek hittar du här