Översiktsplanerare

Internannons

Nu söker Mark- och planeringsenheten

Översiktsplanerare

Vi växer – vill du vara med?

Ange ref.nr: 95/2019 Sbn

Heby kommun är en småskalig kommun med bra läge i den expanderande Mälardalsregionen. Här finns bra boendemiljöer, ett rikt föreningsliv, vacker natur och chans till en rad olika fritidsupplevelser. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder, kön och ålder. Arbetsgivaren Heby kommun arbetar för mer hälsofrämjande arbetsplatser.

Heby kommun är i ett expansivt skede med nybyggnadsprojekt och exploateringar i flera av kommunens orter. Tjänsten ligger på Mark- och planeringsenheten som har nio anställda. Enheten arbetar med planering, exploatering och markförsäljning, infrastruktur, parker och grönytor samt GIS och kartsystem.

Låter det intressant? Skicka in en ansökan och berätta lite om dig själv!

 

Arbetsuppgifter
Ditt huvudsakliga uppdrag är att arbeta med kommunens översiktsplan och verkställandet av den. Du ansvarar för att revidering av nuvarande översiktsplan samt ta fram tematiska tillägg eller fördjupade översiktsplaner vid behov. Du arbetar också med att verkställa översiktsplanen samt att förankra översiktsplanen i kommunens olika verksamheter. Du arbetar även med Regionen för att revidera den Regionala utvecklingsstrategin.

Du arbetar med bostadsförsörjningsfrågor samt ansvarar för att bostadsförsörjningsprogrammet revideras varje mandatperiod. I övrigt ansvarar du också för statistik och framtagande av olika statistikprodukter som exempelvis befolkningsprognos utifrån kommunens behov och efterfrågan från de olika verksamheterna.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är analytisk, strukturerad och som trivs med att ta ett stort eget ansvar och att självständigt driva och utveckla de egna arbetsuppgifterna. Du är stresstålig, har god förmåga att planera ditt arbete men trivs även bra med att arbeta i grupp. Du anpassar dig naturligt till olika sammanhang och känner dig stimulerad av att arbeta på ett problemlösande sätt.

Då arbetsuppgifterna involverar möten med många olika människor är det viktigt att du samarbetar och kommunicerar väl, både med invånare, externa intressenter, politiker, kollegor med flera.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en relevant universitets- eller högskoleutbildning t.ex. samhällsplanerare eller motsvarande utbildning.

Vi ser det meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom översiktsplanering, statistik och bostadsförsörjning. Vi ser det också meriterande om du har kännedom om Heby kommun eller erfarenhet av kommunal verksamhet och/eller andra politiskt styrda organisationer. Du har kunskap om planprocessen och plan- och bygglagen samt viss kännedom om miljöbalken.

Det är meriterande med kunskap i Sokigos programvaror samt andra GIS-program. Du behärskar svenska i tal och skrift.

Krav på B-körkort.

Vi erbjuder Dig
Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete där du bidrar till byggandet av framtidens hållbara samhälle. Du har möjlighet att vara med och påverka i en ambitiös och trevlig arbetsgrupp. Vi har korta beslutsvägar och du får möjlighet att följa de olika processerna från början till slut.

Tjänsten är ett vikariat på heltid från 2019-08-26 till 2021-06-06.
Sista ansökningsdag: 2019-06-26
Ange referens: 95/2019 Sbn
Individuell lönesättning tillämpas.

Tjänsten är placerad i Heby tätort (30 min från Uppsala med tåg).

Upplysningar lämnas av
Intresserade av tjänsten är välkomna att ringa Åsa Nylander tel. 0224-361 80 förvaltningschef samhällsbyggnad och tf enhetschef för Mark- och planeringsenheten.

Ansökan
Välkommen med din ansökan med ref nr 95/2019 Sbn och meritförteckning till Heby kommun, Registrator, 744 88 Heby senast den 26 juni 2019. Vi tar även emot din ansökan via e-post: information@heby.se

Heby kommun sänder inte tillbaka ansökningshandlingar om inte den sökande själv begär det.